Far och dotter

Fuska med svartvita bilder
Har lovat att bli bättre på att ta vardagsbilder. Utmaningen i att ta vardagsbilder är att hitta bra ljus men skam den som ger sig! Ett tips är att göra bilderna svartvita, då kan man i efterbehandlingen dra upp ljusstrykan och kontrasterna ganska mycket utan att vara rädd för att förstöra färgerna i bilderna eftersom det inte finns några färger! :) Bra tips va?
 
 
Här är bild på pappa och dotter när de myser hemma i soffan. Jag passade på att ta lite närbilder på de små runda fötter och armarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Svart

Gör om gör rätt
På grund av  både brist på sysselsättning och modell så ställde jag mig framför kameran igen. Jag hade till syfte att göra om DEN HÄR  fotosessionen som gick åt skogen för ett par veckor sen.  Men resultatet blev nått annat med en helt annan känsla! Jag skulle säga att det blev mycket bättre den här gången:)
När jag väl redigerade bilderna så blev en av bilderna svarvitt av misstag, tur var det för bilderna blev så klassiska i gråskala!  Så nästan alla bilder fick bli svartvita!
 
Självporträtt
Jag känner att jag har stått framför kameran betydligt mer än vad jag önskar. Anledningen är att det är sällan man har någon man kan ringa som kan dyka upp samma dag jag får cravings att prova mina  foto- och ljussättningsideér. Just av den anledningen har jag återaktiverat mitt konto på modellbilder.se för att enklare få tag på männsikor som gärna ställer sig framför kameran. Modellbilder är ett community för make up artister, fotografer, modeller, statister  etc. Man kan söka igenom deras medlemssregister och sätta ihop fotosessioner med modeller! 
 
Nikkor 50mm, F1,8, ISO 125 1/125
Silver reflexskärm och paraplyblixt.

God jul

Mätt, glad och trött! Små gyllene ögonblick från julafton:)
 
 

Fotografera på vardagarna

Jag måste bli duktigare på att fotografera på vardagarna. Tycker inte att man ska behöva ha avancerade blixtar eller springa ut de få timmar det är ljust ute.Så idag tog jag tag i saken idag när jag hade min fina syster på besök och hennes lilla knodd. Vi satt i köket och fikade så knäppte jag några bilder. Enda ljuskällan var från mina spotlights i kökstaket och en reflexskärm för att jämna ut skuggorna i ansiktet. Om man inte har en reflexskärm kan man lika gärna använda en stor bit aluminiumfolie.
 
Att fota dessa porträtter tog mig max 5 min, redigering 2 min.
 
 
Sådan mor sådan dotter:)
ISO 1600
Bländare f1,8
Slutartid 1/100 på syster och 1/125 på knodden
Silver reflexskärm
Objektiv Nikon 50mm 

Fotoidéer

Snart är det jul och det innebär massa fritid! Vanligtvis brukar jag bli väldigt rastlös av att bara vara ledig, jag klarar inte av att vara sysslolös men i år tänkte jag förvekliga lite fotoideér! Det är inte säkert att det går men här är några som jag velat göra nu ett tag.

(Bilder lånade från Pinterest och Angelica Blick)
 

 
 

 
 
 

Snö!

Då var det dags för en ny banner! Ganska trött och snorig packade jag min kamerautrusning och åkte iväg till min favorit allé.Det snöade så mycket så jag var tvungen att trä över en plastpåse över kameran så att den inte blir fuktskadad. Sen var det bara att knäppa iväg för kung och fosterland. 
 
För fånga upp snöflingorna på bilden hade jag kort slutartid 1/320- 1/640. Beroende på slutartiden låg ISO på 400-1000. f1,8

Lucia

Idag hade min underbara guddotter luciafirande på dagis. Självklart såg jag till att vara där. Passade på att knäppa lite kort på småttingarna!
 
Alla bilderna tagna med Sigma 70-200 f2,8 och bilden näst längst ner på Melissa är med Nikkor 50 mm f1,8.
 

Jul är kul!

Som ni ser i bannern så har jag julpyntat bloggen, men min höstbild krockar med det juliga. I helgen får jag knäppa vinterbilder helt enkelt!
 
Bilden är på min syster och hennes dotter på första advent när Uppsala stad bjöd på fyrverki. 
 

Bröllop!

Helgen bjöd på fantastisk bröllop! Jag hann tyvärr inte ta så många bilder men några bilder blev det iallafall.
Vill ni se flerbilder på bröllopet kanni titta in 2bridephotography på Facebook. De tog helt fantastiska bilder!
 
Brudgummen, best man och marskalkarna
Lovely bride
  
Vigseln hölls i Eric Ericsson hallen i skepssholmen i Stpckholm
 

Pingu

Nikkor 50mm. ISO 100, 1/200, f3,2
 
Just nu sitter jag och redigerar en massa bilder på Shamim som vi tog för ett par månader sen. Shamim ville ha lite gravidbilder så vi passade på  att ta några innan höstens fina färger försvann. Vi har tidigare tagit siluettbilder som du kan se HÄR. Sen dom här bilden togs har hon fått ganska mycket större mage för nu är det inte långt kvar!  Numera  kallar jag henne för Pingu eftersom hon gungar sida-till-sida när hon går,som världens sötaste pingvin. Kärt barn har många namn..<3

MissBella

Produktfotografering
Sitter återigen rensar min externa hårddisken (fylls på ganska snabbt när man knäpper bilder hela tiden) och då hittar man alltid massa roliga bilder.Hittade en del bilder från 4 år sen när jag fotograferade för webshoppen MissBella.se som jag drev tillsammans med min bror. Jag kommer ihåg att jag var så extremt stolt över dessa bilder. Idag tycker jag att dom är fortarande superfina produktbilder men tycker nu efterhand att de saknar känsla eller personlighet pga ljussättningen.
 
Mer dramatik
Sahar, är mina aboslut favoritmodeller så hennes skulle jag inte vilja ut för nåt i världen! Men jag borde ha vågat leka mer med ljuset/skuggor  och skärpedjupför att få fram lite mer känsla i bilderna.
 
Här kommer några av min all-time- favoriter från MissBella-tiden. Enjoy!
 
 
 

Förlåt, för att jag har syndat

Kunde bara inte låta bli. Jag var tvungen att komplettera min objektiv-kit med en ny familjemedlem. Nu är min kameraväska komplett och jag är beredd att ta på mig exakt vilka uppdrag som helst!
 
Till nya objektfamiljen har jag adopterat Sigma 70 -200, f2,8. Det innebär kort och gott att jag kan zomma in för att GRYMMA närbilder i relativt mörka förhållanden. Det är väldigt bra om man ska fotografera på bröllop, på konserter  eller i naturen på fåglar och annat skoj..
 
Objektivet väger sjukt mycket, vilket är en nackdel. Jag kan fotografera max 15 min åt gången innan jag måste vila armen. Bild lånad av Google.
 
Så i min fotograferings utrusning kan man hitta:
 
Objektiv:
Nikkor 50mm f1,8
Tamron 17-50 f2,8
Nikkor 18-105mm f3,5-5,6
Sigma 70-200 f2,8
 
Kamera
Nikon d7000
 
Blixtar:
Speedlight:Thinklight 560TT
Paraplyblixt
2st softboxar
 
Övrigt:
Reflexskärm 110cm
Stativ
 
Nu blir det aboslut INGA fler inköp på ett år eller nått... kanske bara ett extra batterigrepp och fjärrutösare/sändare till blixtrarna... NEJ inga inköp!( kommer bli svårt..)
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim