Plock.nu

Äntligen är hemsidan för Plock uppdaterad! Alla bilder på hemsidan har jag tagit *stolt*!

Klicka in där och ta en titt!
www.plock.nuTusen öar senare...

Förra helgen bestämde vi oss att åka på en så kallas "tusen öars kryssning". Man åker igenom Stockholm skärdgårds fanatstiska miljö samtidigt besöker man några historiska platser. Efter sisådär 6 timmar på båten och otaliga på-och avstigningar på olika öar började jag bli lätt sjösjuk. Så mysigt som det var första timmarna så började det kännas som en flytande fängelse efter sisådär 8 timmar på en liten fjuttig båt. Trots många sevärdigheter och trevligt sällskap var jag väldigt glad att stiga i land på Nybrokajen efter 11timmar i skärgården!
 
Lite bilder fick jag iaf ur resan!
 
 
 
 
 
Lilla båten som vi åkte med. Här är vi på Kymenö
 
 
 
 
 
 

Rullsand

Dålig uppdatering på bloggen. Det finns en enkel förklaring till det: sommaren är här! Kameran går varm men inte datorn. Så bilder finns i mängder så de kommer upp allt eftersom. Dessa bilder är tagna i Rullsand en bit utanför Gävle.
 
Som ni också kanske märker ser bloggen lite konstig ut. informationen till höger har fallit bort och hamnat långt mer på sidan. Många timmar har gått åt att försöka fixa problemet utan att lyckas. Jag får tillkalla specialist hjälp tror jag.
 
 
 
 
 
 
 

Killing time

Medan bilen var i verkstaden passade jag på att döda tid. Älskar min nya app Bokeh booth! Den i kombination med Instagram blir fab!

 

 

 


Moulin Rouge

På lördag ska jag fotografera på en möhippan. Den framtida bruden har ingen aning att hon ska stå som modell i Moulin Rouge anda. Med Moulin Rouge som nyckelord har jag tagit fram dessa bilder som inspiration. Självklart kommer ni få ta se resultatet från photo-shooten.

Det ska firas!

Det har varit dåligt med uppdateringar på bloggen förra veckan. Anledningen till det är att hela veckan gick åt att planera överraskningsfest åt min mor som fyllde 60. Själv var man stressad som få men det var värt det. Hennes min när hon klev in genom dörren var oslagbar!

Bilderna som togs under kvällen är mest familjebilder som hamnar hellre  på Facebook än på bloggen men en sak är jag sjukt stolt över! Nämligen syrran små finurliga blomidéer. Köpte 15st ljuslyktor från Ö&B (10kr/st) och hängde upp dom i träden i trädgården. Istället för ljus hade vi fina blommor i. Blommorna som blev över fick bli bordsdekoration. När mörkret började falla på bytte vi ut blommorna i ljuslyktorna mot värmeljus . Så vi hade träd på festen som lyste upp tillvaron ännu mer!

Kapten Krok

När man står vid Nybrokajen i Stockholm så undrar man varför man inte tog med sig kameran. Nåväl iphonen får duga! Lite instagram bilder bjuder jag på

Booliboompa

Helgen bjöd på solsken, jordgubbar, glass i stora lass och massa lekande barn. Det innebär att det blir Boolibompa special på bloggen!
 
 

Få vintage effekt med gratis redigeringsprogram!

Jag jobbar dagligen med Photoshop om det inte är på jobbet så gör jag det hemma när jag redigerar mina bilder. Sanningen är att Photoshop är relativt dyrt att köpa om man bara vill redigera för skojs skull. Men som tur det finns det en drös gratis redigeringsprogram på nätet. En av de som jag använde förut ärwww.pixlr.com/editor
 
Man helt enkelt laddar upp bilder direkt från datorn. Funktionerna påminner mycket om Photoshop. Nedanför har jag laddat upp min första videoinlägg någonsin (!!). Här visar jag hur man får den där matta/gamla känslan på bilder. Jag kommer i framtiden lägga upp fler filmer med flera effekter. Men vi börjar med en busenkel effekt som ger en härlig vintage känsla. Hoppas att ni gillar den! Filmen bör ses i minst 720p dvs i HD.Du ändrar det genom kugghjulet som finns på höger nederkant på filmen. 
 
 
 
 
 
  

O´Hoj Sailor!

Att segla de sju haven är nog inget för mig, men jag tar gärna en runda runt skärgården innan sjösjukan kickar in.
Bilderna är tagna på midsommarafton. Vi smög in  på ett privat område när grinden stod öppen. Dessvärre kunde vi inte ta oss ut därifrån  eftersom vi blev inlåsta! Med svansen mellan benen fick vi be en av båtägarna att öppna grinden för oss. På köpet fick vi arga blickar men vi var glada ändå,  fick massvis med fina bilder!
 

Svensk sommar

 
 

Color Burst!

Att fotografera i en miljö där man varken kan kontrollera modellen/objektet eller ljuset är nånting av det svåraste  jag har gjort. Lyckligtvis är det inte allt för många situationer det blir så men i veckan var det festival och jag passade på att fotografera DJ Mebbe!
Resultatet blev färgglatt- Det gillar vi!!!
 
 
 
 
 

Plock

Bjussar på färdig redigerade bilder från fotosessionen på Plock!
 
 
 
 
 

Bröllop

I helgen var det bröllop som är värd att minnas i all evighet. Här kommer lite bilder som jag tog spontant under vigseln.
 
 

Sandra

Sandra är kalaskul att fotografera! Hon är dansare och är inte rädd för att ta ut svängarna! 
 

Studiofotografering

Jag lärde mig att fota i en studio, det var mer eller mindre ofrivilligt. Jag blev tvungen att fotografera eftersom jag ägde en webbshop. Det var tok för dyrt att anlita en fotograf som tog allt mellan 2000SEK- 3000SEK varje fotosession. Eftersom vi fick in nya kläder r så gott som varje vecka så blev det ganska rejäla summor efter ett tag. Så en hemmastudio på ca 5000kr och en kamera för 4000kr senare  resulterade att jag efter ett tag börja bemästra slutartider, bländartal och skärpedjup  vilket sparade mig en rejäl slant på att fotografera själv. 
 
Idag är fotografering ett sätt att få utlopp för lite kreativitet. Fotograferar nästan varje helg, ute på fest eller när jag ska bara ut på stan för att fika med vänner. Om inte kameran får följa med så låter jag Instagram på Smartphonen duga! Nuförtiden försöker jag undvika studiofotografering eftersom inget slår det naturligt ljus oavsett motiv och man kommer ifrån "katalog" känslan som man oftast får med studiobilder.
 

Hedie

För någon vecka sen, precis när det började bli lagom varmt för att fejka sommarbilder, ringde jag Hedie för en spontan fotograferingsutflykt. Bakis som få men taggad ända upptill öronen var hon klar inom en timme. Vi hamnade i en liten skogsdunge. 1½ timme senare satt vi i bilen på väg hem. Något frusna, hungriga och 200 bilder rikare. Här kommer 4 av dom!
 
 
 
 


På vägen

 
Blev ingen riktig Powerwalk som jag hade tänkt. Stannade var femte sekund för att fotografera omgivningen, sommaren är trots allt kort. Måste passa på att föreviga den:)
 
 
 

Uppdrag - PLOCK

I söndags var det dags att fotografera nya bilder till Plocks nya hemsida (i skrivande stund är hemsidan ännu inte uppdaterad). Fyra modeller, en hel del smink, rullskridskor och drinkar. Det kan bara sluta på ett sätt: KANON!

Dagen var lång 08.30-16.30 men vi knäppte närmare 700 bilder, både inomhus och utomhus. Majsolen sken och tjejerna var på strålande humör.

Behind the scenes bilder bjuds det på självklart!
 
 
 
 

Instagram känsla

Tänk att man sitter timmar i redigeringsprogram för att få Instagram känsla på bilderna när man har lagt en halv dag på en photohoot för att få rätt ljus på bilden. Med en smartphone kan man få den riktiga Instagram prägel bokstavligen på några sekunder... lustigt det där med fotografi;)
 
 
                       

RSS 2.0
Design by Tasnim