Out of focus

Totalt ur fokus och ur balans
Suttit här och tagit massa bilder. Efter att jag laddade upp dom i datorn så ser jag att ALLA bilder är ur fokus. Typiskt!  Det är lite svårt att knäppa bilder på sig själv för man vet inte riktigt om man lyckats pricka rätt med fokusen, känsligare blir det när man väljer att ha kort skärpedjup. Hur som helst. Den översta bilden var den enda som var någorlunda i fokus!  Bilderna speglar nog mitt sinnestillstånd, lite urbalans och allmänt grinig, man blir ju så less på november mörkret! 
 
Enkla medel
Jag har bara använt en Speedlite blixt ( sånna som man fäster på kameran)  och riktat bort den till vänster om mig där jag har placerat en silverfägad reflexkärm. När blixten går av träffar ljuset reflexskärmen som i sin tur träffar mig.Tadaaaa! Bakom mig har jag hängt  vår svarta myspys filt över tv:n. Med enkla medel kan man ta roliga bilder!
 
 
Så synd att den nedersta bilden blev ur fokus, gillade hur ljuset faller och döljer ena ögat, nästan som om jag har en ögonlapp!
Objektiv: Nikon 50mm. Inställningar: ISO 125, 1/200, f3,2
 

Fotomässan i Stockholm

Idag var jag på fotomässan! Det var otroligt kul och inspirerande! Bland annat gick jag på en seminarium om retuschering av modellbilder. Jag antecknade febrilt kan jag säga! Jag kommer att lägga upp en tutorial här om just modellredigering lite längre fram.

Förutom att bli inspirerad så fick jag " måste -ha-begär", med andra ord är min önskelista till tomten klar;)

Här är lite bilder jag tog med mobilen under dagen:

Bildutsällning med bilder som berörde, både bra och dåligt.

Om man hade med sig sin kamera så kunde men testa att fotografera modeller. Jag stod vid sidan och beundrade mest modellen som verkade aldrig få slut på snygga poser

Matfotogafering, Kocken lagade mat och fotografen visade hur man tog kort på dom

Det fanns snabbkurseri ljussättning! Här visar fotografen hur man kan förbättra ljuset med reflexskärmar

Ah, min favorit! Man kunde prova en hel del objektiv i Nikons monter. Här provar jag en 600 mm lins f4. Det var en sån där  objektivsom väger ca 10 kg och kostar 95 000 kr. Den var helt fantastisk att fota med, Tänk om man kunde ha med sig en sån nästa gång man är ute i naturen?


Zombie

Intressant hur olika bilderna kan bli vid en enda fotosession. Här är sista kortet jag tog den här kvällen och den är läskig! Jag kollar snett åt sidan så hänger håret precis över ögat så det ser ut som jag inte har iris. Så jag mörkade ner bilden ochla lite kallare filter på bilden... det resulterade in den här kusliga bilden. Vet inte om jag ska skratta eller gråta ;)
 
 

Att skapa siluetter

Igår hade bjöd jag över "bästisen" på middag och passade på att fotografera hennes mage. Här kommer ett smakprov. Det blev massa siluettbilder. Fler bilder kommer sen, när de är färdigredigerade.

 
Paraplyblixt vänd direkt mot väggen så att Shamim står i motljus.  För det är genom motljus vi får siluetteffekten. Det blev ganska mycket ljusspill som gjorde att även hon blev exponerad. Jag blev därför tvungen att "skärma av" ljuset genom att använda  svarta sidan  av min stora reflexskärm för att blockera ljuset falla på modellen. Den blev som en liten "sköld" kring modellen.  När blixten gick av så slog den emot den vita väggen som jag ville ha exponerat  och nästan inget modellen med hjälp av den svarta reflexskärmen. På så sätt har jag skapat siluetten:)  Genom  att öka kontrasterna  och svärtan i photoshop så lyckades jag får fram helt svart siluett.
 
Blixten står bakom reflexskärmen.
Tamron 17-50mm, ISO 100, f4, 1/200
 
Nu ska det bakas cupcakes.. precis lagom ansträngande sysselsättning såhär på en söndag kväll.

Eyes shut

Här kommer llite fler bilder från fotograferingen i lördags. Trots att det är samma kväll, samma smink och samma ljus så ger dom här bilderna en helt annan känsla. Genom att dölja hårda ögonsminken så blir dessa bilder mjukare och snällare..
 
 

Finns första gången för allt

Idag fick jag hoppa in i all hast på lunchen med att fotografera syrrans lägenhet som är ute för försäljning. Bilderna som fanns på Hemnet.se var inte optimala. Eftersom en bild säger mer än tusen ord (speciellt vid lägenhetsföräsljning) så ställde jag självklart upp. 45 min senare var jag klar och ganska nöjd med min första lägenhetsfotografering. Sen var det  bara återvända tillbaka till jobbet och äta lunchen vid datorn :)
 
Hennes lägenhet hittar ni HÄR på Hemnet.
(I skrivande stund är bilderna ännu inte uppdaterde till de nya)
 
 
 
 Fotografering på stativ och fjärrutlösare. Nikon 18-105mm, fotograferade mest på 18 mm för att få så stor brännvidd som möjligt. ISO 100, f13, Slutartid mellan 3-6 sekunder. Sista bilden tagen med Tamron 17-50mm, f2,8, ISO1200, 1/60
 

Hair

Det har det blivit en hel del naturfotografering på senare tid. Men vad jag egentligen brinner för är studiofotogarfering. Man är inte beroende av dagsljus, man styr allt ljus själv. Det gör att  möjligheterna blir  oändliga! Så igår kväll tog jag tag i saken och lät kreativiteten flöda! Så här roligt kan man ha det på en tråkig lördagkväll!
 
Nikon 50mm ISO 100 1/200f 1,8-3,5
Paraplyblixt, vit reflexskärm, vit bakgrund.
 

James Bond- Mey Bond

När Meybod provade sin smoking som han har köpt inför sin brors bröllop så kunde jag inte låta bli att knäppa  bilder på honom a la James Bond style.
 
Han heter Meybod, men från och med nu kan ni kalla honom Mey Bond...
 
Nikon 50 mm, ISO 100, 1/200, f.3,2
Paraplyblixt mot en vit bakgrund.
 
 

Enchanted forest

Idag, runt 16.00, låg en tjock dimma över Uppsala. Det fanns ingen dagsljus så det var bara att att ta med sig stativen och fjärrutlösaren för att kunna knäppa magiska bilder. Jag var ute i ca 40 min och det hann bli riktigt mörkt och kallt men jag ska inte klaga, bilderna blev ju inte så pjåkiga...
 
 
Stativ + fjärrutlösare för att ha så lite skakning som möjligt. ISO640, 10 sek slutartid, f14

Happy Halloween

 
Närbilderna 1/80, f1,8 ISO500-800, Nikon 50mm f1.8
 
Pumpa/gravstenar: 1/125, f1-8 ISO2000 Nikon 50mm f1.8
 
Helgen bjöd på halloween fest. Jag klädde ut mig till ondan dockan eller nått som i allafall liknande det. Festvärdarna hade inte snålat på dekorationen. Familjens gravstenar var sjukt obehagliga, med andra ord hade de lyckats galet bra med kvällens tema:)
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim