Graffiti och muterade maskar

Den här bilden tog jag förra helgen , älskar symmetrin i bilden som vattenpölen skapar. Bilden är tagen i Uppsala vid kungsängsleden under bron. Det luktade inte direkt blommor här och jag såg en och annan äcklig mask/blodigel/larv/utomjording som jag inte sett tidigare. Det kunde lika gärna vara en muterad mask av allt skräp/avfall som fanns där. Jag är väldigt stolt att jag lyckades ta kortet eftersom jag är så lättäcklad och livrädd för maskar, speciellt när de nästan lyser grönt ;) 

Förresten, nu är det vintertid. Det innebär mindre soltimmar vilket är aldrig kul när man vill fota utomhus. Så jag ska masa mig upp från soffan och ta mig ut i höstsolen..
 
Tamron 17-50 f2,8

Babyshower

I helgen ordnande jag babyshower till min vännina! Hon ska få en liten flicka så festens tema var ROSA! Här struntar vi i könsneutrala diskussionen och vägrar att använda ordet hen ;)
 
Rosa for the win!
 
Nikkor 50mm och Tamron 17-50mm, Blixt

Höst!

Jag känner att det krävs en hel del tid med nya kameran innan jag är bekväm med den. Så idag bar det av på kamera äventyr. Jag gillar att ta kort på människor men ibland får man nöja sig med moder jord som modell, det funkar också!
 
Nikkor 18-105mm, ISO 160-200, 1/100-1/125, f4,5
 
 

Edenbergs del II - Lounge/bar

Oj, det var längesen jag uppdaterade bloggen, men jag har haft en massa kameraproblem. Så den har varit på reparation. Nu när den är fixad så  har jag fått upp motivationen igen och ska förhoppningsvis fota en massa.
 
Men här kommer utlovade bilderna på Edenbergs del 2! Nu närmare ett år efter att jag tagit bilderna ser jag massa missar jag har gjort, men HEY man lär sig av sina misstag:) Tycker ändå i helhet att bilderna är fina i färgerna och ger en skön party-känsla.
 
 

Ny header

Tyckte att det var dags att ha en ny header nu när höstfärgerna börjar titta fram. Äntligen fick jag också använda min nya kamera!!!  Nikon D7000- vilken skönhet, vi blir nog bli bästa vänner snart.
Bilderna är tagna i Uppsala vid Dag Hammarskjöldsväg...
 
Objektiv: Nikkor 50mm, ISO200, 1/100-1/160,f1.8
 

Uppdrag: Edenbergs Del 1

Jag har suttit närmare tre timmar och försökt strukturera upp någon sort av mappsystem för mina bilder, då slog det mig att jag har totalt glömt bort att visa bilder som jag tog åt restaurangen Edenbergs i Uppsala. Väldigt rolig miljö att ta kort på eftersom de verkligen har tänk till med detaljerna!
 
På nedre plan är det sofistikerad restaurang och på övreplan är det en riktig skön nattklubbs känsla! Tänkte därför bjuda på en bildserie. Vi börjar med restaurangen sen nästa gång får ni se loungen/baren sist och inte minst matbilder! På deras hemsida har de lite bilder också, kika in där också om ni vil- www.edenbergs.se
 
Bilderna tog jag i våras så jag  kommer inte ihåg de inställningar jag använde på kameran men jag använde mig endast av 50 mm lins! Man kommer så sjukt långt med den linsen alltså! Min favvo!
 
Dessa bilder är tagna på restaurangen nedre plan. Varje matbord har en "hemlig" byrå som man kan dra ut och skriva i gästboken. Om man har glömt läsglasögonen hemma så är det inga problem för det finns ett par extra i byrån om man nu skulle behöva det! Väldigt genomtänkt!
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim