Ostmacka och vackert ljus

Godmorgon!  
 
Bilderna nedan tog jag imorse när jag  precis hade klivit ur sängen. När jag med morgontrötta steg klampade in i vardagsrummet med min kaffekopp och två ostmackor så blev jag förtrollad av ljuset. Så jag tog fram kameran, la den på en av  fåtöljerna och knäppte 4-5 bilder. Här är två av dom:)
En bra start på dagen helt enkelt...
 
 
Objektiv: Nikon 50mm
Kamerainställningar: ISO 360 1/160 f2.2
Plats: Uppsala, My place!
 
 

Om Catalina får bestämma

Det är ju otroligt roligt att få se sig själv på bild när det är en annan fotograf som har tagit bilderna. Dessa bilder är från workshopen jag hade med Catalina.
 
Catalinas bilder
Bilderna nedan har Catalinas tagit och redigerat. Jag har  valt ut några av mina favoriter och fått lov att lägga upp de på bloggen. Som sagt, att vara framför kameran är inte min styrka, men Catalina har lyckats fångat fantastiska ögonblick.
 
Till vänster: Här testar vi att fotografera med rätta ljusförhållanden. Det resulterar i att man får fin jämn hy på bild!
Till höger: Här testar vi på korta och långa slutartider. Vi tar hjälp av gungan för att sätta slutartiden på prov. Med kort slutartid får man en fin skarp bild utan rörelse-oskärpa som den till höger. Samtidigt tar jag en bild med mobilen för att lägga upp på Instagram;)
 
Sist men inte minst så provade vi lite motsolsbilder!
 

Damma av!

Sen en tid tillbaka hade jag lovat Catta att ha en privat fotoutbildning med henne! Efter att hon har ha fått en liten knodd kände hon att blivit lite ringrostig med kameran. Så idag var det dags att damma av kameran och börja fota. Vi gick igenom lite "hemlig tips och tricks" som jag använder mig av men också hur man generellt ska tänka med motiv,ljus,slutartid etc. Hon fick träna att ta kort mig, vilket kändes ovanligt. Jag blev lite nervös av att stå FRAMFÖR kameran.  "VAD JAG SKA GÖRA MED MINA HÄNDER!!"  skrek jag ett par gånger. Haha! 
 
Catta är superduktig och noggrann. Som bevis på det så ska jag lägga upp bilderna som hon tog på mig. Det vill säga när hon är klar med sin redigering. 
 
Men här kommer några bilder jag tog på henne!
 
Objektiv: Nikon 50mm
Inställningar: ISO 100 1/160-1/200 F1,8-3,5
Plats: Uppsala, Salabacke
 

Maria

Ni vet de där "bisarra" poserna som Maria bjöd på i förra inlägget.  Den här kvinnan är inte bisarr på nått sätt! På dessa bilder skulle jag vilja kalla henne för " en kvinna med ett mål i sikte" :)
 
Ljussättning
Till den här fotosessionen har jag använt tre blixtar, softboxar. Två stycken som står på varsin sida av Maria och som är riktad mot bakgrunden. De används för att eliminera skuggorna som skulle annars uppstå bakom henne. Framför henne, snett till vänster, har jag placerat en stor softbox. Genom att vinkla den åt sidan får hon snygga skuggor som framhäver klädernas struktur och konturerna i ansiktet!
 
 Vill ni se BTS bilder så föreslår jag att ni tar en titt på Marias blogg!
 
  

BTS

Man måste få balla ur när man fotograferar. Att göra lite galna saker mellan alla snygga poser lättar upp stämningen och man får sig ett gott skratt. Bilderna som man tar  direkt efteråt blir oftast de bästa också. Då är inte alla lika nervösa och energin sprudlar från ögonen. Summan av kardemumman: Våga vara ful för att bli snygg på bild!
 
Här är Behind The Scene (BTS) bilder på när jag fotograferade Lisa. Maria fanns också på plats för att bjuda på sällskap och gapskratt! 
 
 
 
Alltså den här sista bilden är min all time favvo bild när det kommer till bisarra poser, haha! Maria i bakgrunden är helt fantastisk!
Vill du veta vart Lisas kläder kommer ifrån så ska du klicka in på hennes blogg!
 
Kamerainställningar: ISO 2000-3200, f2,8, 1/200
Objektiv: Nikon 50mm
Plats: Uppsala,Vaksalaskolan

Åsa och Cassie

Jag är mitt uppe i en skapande-period. Jag vill bara fotografera och vara kreativ hela tiden, annars blir jag rastlös. Idag tvingade jag med mig min fina vän Åsa och bus-Cassie för lite motsolsbilder samtidigt som jag ville prova en ny funktion på kameran. Resultatet blev en det bästa motsolsbilderna någonsin, iallafall topp 3!
 
 
 
Objektiv: Sigma 70-200
Inställningar: ISO 500-2000, 1/500-1/200 f2,8-3,5
Plats: Uppsala,Tunabackar vid kolonilotterna

Nu är det dags för reklam!

Igår var det dags för reklaminspelning med jobbet. Dagen började med att klockan ringde kl 06.30 och slutade med stt slängde mig soffan hemma vid 22 tiden! Ja, en sån där lagom lång dag, tycker ni inte? Men att jag var helt slut efter inspelningen spelade ingen roll för jag hade haft så kul. Skrattat en hel del åt galna repliker och fått hänga med ett helt underbart gäng! Det här gör jag om gärna igen.
 
Här kommer lite bilder som jag lyckades knäppa under dagen:)
 
"Jag vill också vara med på TV!" ;) Jag ansvarade för kläder och  rekvisita!
Till vänster: Duktiga Lisa var på plats för make-up och styling! Till höger: Enda bilden på kameramannen.. och det är på hans rygg. *suck*
Josef såg till att allt klaffade och att vi fick en riktigt bra reklamfilm! Underbar man som bjuder på många skratt!
Josef ger direktiv...
Alla vill vara med på tv tydligen! Min kollega Pontus apar sig framför kameran!
Jakob var en av dagens stjärnor! Han är så rolig att man storknar! Han var orsaken till hel del fniss bakom kulisserna..
Vår andra stjärna för dagen, Angelica! Duktig som få framför kameran!
"OMG vi är med på TV!" Jakob som ska vara med på tv bilr förskräckt av tanken! ;)

Testfotografering

Idag var jag i Linneträdgården för att testfotografera Claudia och Karim som gifter sig nästa vecka. Bröllopet är liten och personlig med bara närmaste familjen. 
 
Testfotograferingen gör jag för att lära känna brudparet. Nu kände jag Claudia sen tidigare, men det kan vara läskigt att stå framför kameran på bröllopsdagen, så det här var som en liten uppvärmning. Samtidigt fick jag också en känsla för hur ljuset faller.
 
De fick göra exakt det dom kände för och det märktes att de var kära upp över öronen. Bilderna sprudlar av kärlek och värme. 
 
 
Objektiv: Sigma 70-200 2,8
 
 

Lisa

Spontant efter jobbet mötte jag upp Lisa för att ta lite sköna outfit bilder! Här är resultatet.
Vill ni se fler bilder  och vart kläderna är köpta så ska ni nog hålla utkik på Lisas blogg
Vi har tagot kort utanför Vaksalaskolan i Uppsala!

Felicia

Jag tänkte presentera Felicia på bloggen. Henne träffar jag några gånger i månaden för att knäppa bilder på för House of Doris butiken.  Hon är mamma till världens coolaste bebis också, Jakob som jag tror snart är 5 månader. Ja ni läste rätt, för 5 månader sen var hon höggravid. Finns inget spår av det minsann, hon är het som en jalapeño.
 
Nu ska jag ska låta dessa"bad-ass" bilder tala för sig själva.
 
 

Uppsala Danscenter

I söndags var det dags att fotografera dansare på Uppsala Danscenter.  Morgon började med att jag fick problem med installationen med av softboxen och blev 30 min försenade. Men sen så löste allt sig och fotograferingen gick som en dans, bokstavligen! Här är en sneak peak på de olika danstilarna vi tog kort på!
 
Ballet och Street dans
Salsa och Mama pilates
För att få så naturliga bilder som möjligt bad jag dansarna att dansa och sen stanna upp mitt i rörelsen! På så sätt får man "in action bilder".
 
Blixt: Oktagon softbox 120 cm riktad  lite snett från vänster.
Kamerainställningar: ISO 200, 1/160 f8
 

Milo

Vilken helg! Späckad av massa fotografering! I lördags tog jag bilder på charmören Milo med mamma Sara och pappa Sitti! Det var riktigt skoj! Jag har ännu inte hunnit redigera alla bilder men här kommer ett smakprov.
 
Ljussättningen på den fotosession är lite annorlunda, jag får berätta mer om det i ett annat inlägg.
 

 
 
 
 

And then the were daylight!

Så fruktansvärt nöjd med mina blixtar som kom igår! Som ett barn på julafton slet jag upp paketet och installerade mina GIGANTISKA blixtar!  Så igår natt så lekte jag runt med blixtrarna och fick så fint ljus. Bilderna nedan är tagna runt midnatt men det ser ut att vara en skön morgon med naturligt ljus. Det kommer bli kanon på vintern när vi har så få timmar med dagsljus.
 
Idag på förmiddagen fick jag leka ännu mer med blixtrarna eftersom jag knäppte 1 års bilder på charmiga Milo med mamma Sara och pappa Sitti! Bilderna får ni se i veckan!
 
 
 Kamerainställningar: ISO 160- 200, 1/160, f.2
 

I ♥ Barcelona

Som lovat så kommer bildbomb från Barcelona! Enjoy!
 
Vår utsikt över Barcelona från hotellrummet!
Åh älskar havet och sanden..... (Tydligen också Burger king. Avslöjad av BK påsen!)  ;) !
Ja livet utan Google maps kräver en riktig karta! Back to basic och old school!
Jag tror att jag var en såpbubbla i mitt förra liv. Vart jag än vänder mig så finns dom där. Den här gången större än någonsin. Detta är parken framför Sagrada Famillia.
Bubblor någon?
 
Barnen var som tokiga...
Kärt barn har många namn. Inte första gången jag kallats för Melanie! MELODI är namnet fiiii fasiken! ;)
Men gott var det så baristan är förlåten på Starbucks!
La Sagrada Famillia.... 250 års byggprojektet som börjar komma mot sitt slut år 2030.
Inne i kyrkan Sagrada famillia... magisk, kusligt och varmt var det! 
Här  är ett  praktexempel på kuslighet i kombination med magi!
Till vänster: Fasaden var fyllt med massa hemska statyer. Här ser ni en soldat som håller på att kasta ett litet barn i marken medan en annan bönfaller honom. Notera att det ligger ett dött barn vid hans fötter.Huuäää...
Till höger: Så harmonisk och underbart ljus. Ja ni förstår,  kyrkan är inte av det vanliga slaget.
Svalkade Sangria behövdes efter alla konstiga intryck!
Sangria!
Allt måste provas minst en gång.... ALLT!
Hut hut!!
Som sagt allt provas en gång. Första och sista gången jag åt (läs: dricka) ostron. Det var som att svälja någons kalla hostslem (ursäkta liknelsen).
 
Tack för den här gången Barcelona ♥ På återseende!

Min studio

Jag har nämnt i förbifarten att jag har en liten studio. Det lilla utrymmen delar  med ett tryckeri! Jag har inte lagt allt för mycket energi på att inreda den men höstens projekt blir att göra mysigaste studion i Uppsala. Där ska kunder slappna av och känna sig som hemma! Just nu är den fylld med flyttkartonger  men igår slog jag slag i saken och beställde massa studioinredning. Jag beställde bland annat två nya studioblixtar och bakgrundstativ! Jag är så lycklig över mina inköp! Nu blir det ännu roligare att fotografera!
 
De blixtrarna jag använder idag har jag haft över 6 år och de har gjort sitt. På nått sätt får man också mer självförtroende att ta på sig ännu mer komplicerade uppdrag bara för att man har lite bättre utrustning. Av erfarenhet så vet jag att det är inte utrustningen som gör bilden, utan hur man använder det man har men kan inte låta bli att känna så ändå!
 
Hur som helst, självklart kommer jag bjuda på före- och efter bilder på min lilla studio!
 
 
 

Smile!

Uppsalas bästa leende äger den här tjejen! Idag var det dags att fotografera höstkläderna för Hous of Doris och Maria var dagens modell. Lika glad är hon från första timmen till den sista. Sprudlar av massa energi och söt som socker!  Vilken tur jag har som kommer  att få fota henne fler gånger!
 
En liten tjuvtitt från dagens fotografering!
Kamerainställningar: ISO 200, 1/160, f8
Extern blixt: 80cm oktagon softbox
 
 
 
 
 

Laddad för hösten

Nu är jag äntligen hemma i Sverige! Utvilad, solbränd och någon kilo rundare efter Barcelona resan. Med andra ord är jag redo för hösten och allt vad den innebär!
 
Förmiddagen har jag spenderat att svara på alla mail som trillat in och bokat upp fotojobb. Hela augusti och en bit i september är jag helt uppbokad- KUL! Det är bland annat vigsel, barnfotografering, gravidfotografering och en del modejobb.
 
Nu tänkte jag njuta av min sista semesterdag innan jag ska tillbaka till jobbet imorgon. Det ska bli kul att få klämma och krama på mina fina kollegor efter 3 veckors uppehåll!
 
Eftersom Uppsala bjuder, för stunden, på solsken tänkte jag skutta ner till stan och äta glass! Jag lovar att i veckan kommer ni få en bildbomb från min Barcelona-resa. Men tills dess får ni klassiska " fot mot hav"-bilden.
 
 
 
 
 

Barcelona

Oj hoppsan, helt plötsligt är jag i Barcelona! Hade planerat in resan för ett tag sen och igår lämnade planet Arlanda.

Stekhet värme på ca 35 grader, god mat och takterass med pool. Med andra ord: jag kan inte klaga!

Jag har varit i Barcelona en gång tidigare och det var med jobbet. Då hann jag inte se staden. Så hela veckan är fylld med utflykter. Självklart är kameran med så jag kan dela resan med er!

Höra snart igen!

Utsikten från vår hotellrum


Sunday

En perfekt söndag. Vaknade  lagom sent för att det ska vara tidigt nog att hinna med att göra saker. Fötterna värker från klackarna igår kväll och träningsvärken i låren påminner om att träningen igår var effektiv. Solen skiner  och om några timmar ska jag ut på nya äventyr. Men innan det så tänkte jag bjuda på lite drömlika bilder på Tiam och Nilo. Bilderna tog jag förra lördagen som var en lika perfekt dag som idag!
 

 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim