Månadens tema; New Year Love story

 
 
 
 
 
 
Inte det vanliga
Inför måndaden tema ville jag  göra nått annorlunda och komma bort från det typiska nyårsklichén. Det vill säga, att komma bort från det självklara med jul,mat, fest och nyårslöften.
 
Röda tråden
När jag fotade Fethi och Lisa så var stämningen superbra och de är verkligen jättekära. Men de bilder som jag fastande för var de som var melankoliska eller super passionerande. Jag gjorde mitt urval och utifrån mina bilder fick jag ihop en dramatisk kärlekhistoria. De små citaten på bilderna ska ge er en ledtråd hur historien utspelar sig men inte ger er hela händelseförloppet. Syftet är att bilderna, tillsammans med citaten, ska få er att fundera och göra en egen tolkning av bilderna. Får ni ihop historien  eller har jag varit alldeles för galen och förvirrad när  jag knåpade ihop detta?
 
Det finns så många fina bilder, men jag tror att dessa bilder är mina abosluta favoriter. Jag tror nästan att jag kommer lägga upp fler bilder från den här fotograferingen lite längre fram. Men tills dess så hoppas jag att ni gillar dessa.
 
Kamera:Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70mm f/2.8
Ljus: Softbox 60x60 cm
Plats: Universitetshuset, Uppsala

Fethi

Jag har redigerat i timmar och har några timmar kvar av min redigering tills jag är klar med månaden fototema. Men jag måste få dela med mig av denna karl. Fethi är namnet och han påstår att han aldrig stått framför kameran. Tycker ni att det märks? Nä, jag tänkte väl det! Rena rama naturbegåvningen...
 
Kamera:Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70mm f/2.8
Ljus: Softbox 60x60 cm
Plats: Universitetshuset, Uppsala
 
 

Gör det tråkiga först

Det tråkiga
Jag sitter här med kvitton och fakturor från hela 2013. Allt har legat skrynligt i en påse långt inne i ett skåp. Någonstans har jag hoppats på ett mirakel. Att dessa prassliga kvitton hittar sin väg  till bokföringspärmen, lägger sig prydligt i små högar och väntar glatt på mig. Men nej, jag lever inte i en Disneyvärld så jag har spenderat hela dagen på att bokföra :/
 
Det roliga
Just nu vill jag inget annat att redigera bilderna som jag tog med Lisa och Fethi i veckan som ska vara till månaden fototema här på bloggen! Vi var på universitetshuset i Uppsala som har en hel magisk miljö. Det var för första gången på länge mina fotokunskaper sattes på sin spets. Det var så mörkt i lokalen och jag hade ingen bra yta  för att få ljuset att studsa som jag ville. Jag ska inte ljuga, jag hade prestationsångest och  ville nästan kasta in handduken för jag trodde att resultatet skulle bli kasst. Men OJ så fel jag hade. Det blev en av de bästa fotosessionerna NÅGONSIN.
 
Följ med och se mer!
Ni som följer mig Instagram (melodfoto) eller gillar min Fanpage, Facebook.com/melodifotouppsala har redan fått se en sneak peak på en av bilderna jag tog. Lisa och Fethi var så duktiga. Eftersom jag har fotat Lisa ett antal gånger ser jag verkligen hur hon har blommat som modell. Ni kommer förstå vad jag menar när ni ser  bilderna vi tog:)
 
Här kommer några behnind the scene bilder jag jag snodde från Lisasblogg. 
 

Ralph

Många bollar i luften
I lördags var det dags för det sista rundan av julkort som skulle tas i studion. Det är så svettigt och roligt  att fotografera barn. Som fotograf pendlar man mellan att leka clown och sångfröken, hålla i en 2,5kg kamera, hålla kolla på alla inställningar på kameran och blixtarna, sist men inte minst se till att bebisarna inte kryper iväg. Med andra ord är det en hel del saker som ska klaffa. Mammorna och papporna går ju inte heller ifrån studion helt oberörda. De får minsann hålla låda när inga av mina hemliga trick inte funkar längre:)
 
Retouch på barn
Jag tänkte att det kan vara kul för er att se hur en före/efterbild kan se ut. Det vill säga hur bilden ser ut direkt tagen ifrån kameran och hur jag sedan behandlar den för att få rätt känsla.Jag retoucherar aldrig barn! De är perfekta precis som de är. Det enda jag går in och ändrar färgtonen, kontrasterna och skärpan på  hela bilden. Det enda gången jag faktiskt går in redigerar på barnen är om de har tillfälliga sår på ett synbart ställe (de är ju ganska duktiga på att riva sig själva). Men då frågar jag alltid föräldrarna först. Tycker att det är en regel om alla fotografer borde hålla sig till. Vilka signaler sänder man annarsa till föräldrarna?
 
Ralph
Här har ni iallafall glada Ralph. Om ni undrar varför han är så glad så beror det på att mamma Anette hoppar och dansar till Babblarna. Det tyckte han var hur kul som helst och mamma Anette fick sitt livs träningspass;)
 
 
Kamera: Nikon D800
Inställningar: ISO 200, 1/160 f/8
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8
Ljus: Oktabox 120 cm+ vit reflexskärm på motsats sida
Plats: Uppsala, Årsta
 
 

Barnens Dag - resultat!

Minns ni att jag hade avsatt en hel lördag med endast barnfotografering? Den dagen knäppte jag flera hundra bilder och efter dagens slut värkte det rejält i armarna. Fotograferingserbjudandet blev så poppis så jag har förlängt erbjudandet till 20/12 och jag är så gott som fullbokad! Så kul!
 
Det lustiga är att jag hade köpt en hel del rekvisita men det verkar som om less is more. För de flesta föräldrarna ville ha enkel vit bakgrund med fårfäll. Men så fanns det vissa som verkligen ville använde de rekvisitor som fanns på plats och då blev bilderna nått annat! Inte nödvändigtvis bättre eller sämre, utan bilden fick en annan sorts karaktär. Ja, ni får ju avgöra själva:)
 
Personligen tycker jag att det vita är klassiska och tidslösa medan de bilder med rekvisita blir busiga och mer personliga!
 
Här är några av mina favoriter från den dagen!
 
 
 
 
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Sigma 70-200 mm f/2.8
Inställningar: ISO 200, f/8, 1/160
Ljus: Oktagon 120cm huvudljus, 2st 40x60cm softbox som
bakgrundsljus för de vita bilderna.
Plats: Uppsala, fotostudio
 
 
 
 

Upsalia

Gissa om jag blev glad när tidningen Upsalia valde att publicera en av mina bilder i samband med de skrev om Lisa. Min första publicering i magasin. Hur kul och stort som helst för mig! Tyvärr missade de att få med mitt namn i bylinen men det skulle de rätta till i nästa nr som kommer ut efter årsskiftet. 
 
Hälsningar från en stolt Melodi!
 
 
 
 
 
 
 

och nu blir det mer reklam med Skansen Jonas...

Då var det dags att spela in en ny reklamfilm med jobbet! Den här gången hade vi inspelning i två hela dagar varav en av dagarna var vi på Skansen med Jonas Wahlström. Den mannen är så otrolig härlig, man trivs genast i hans sällskap. Dessutom vet han hur man ska  lätta upp stämningen, som att slänga upp en Tarantella på bordet mitt under lunchen. Jag höll nästan på att ramla av stolen när han drog fram den från sin skjortficka!
 
Produktionen av reklamfilmen står SUNDAY för med grymma Josef bakom spakarna! 
 
Här kommer lite BTS bilder!
 
 
Dag 1 i filmstudion: Proffsiga Lisa fixade makeupen
Min fina kollega Anneli springer (kryper) runt mellan alla sladdar och lampor!
Såhär glad kan man se ut när man håller i en giftig Tarantella (visste inte att den var giftig förrän efteråt därav det stora leendet). Jonas berättade inte förrän efteråt att man inte drar ur giftet ur dom.
....and ACTION!
Dag 2: På Skansen
Ljus och ljud måste stämma. Josef och Max ser till att allt klaffar!
Jonas hämtade en liten krokodil som vi skulle ha med i en scen!
Till vänster: Multitasking at it`s best mellan tagningarna: Prata i telefon och hålla i en sprattlig  krokodil samtidigt!  Till höger: Josef lika glad som alltid!
Det blev många bilder den dagen. Jag lyckades få en bild med Jonas och apan (som för övrigt var grymt svårflörtad. Apan alltså, inte Jonas).
Min nyfunna vän med en fantastisk mohawk!
Dom här fåglarna kunde inte bestämma sig om de skulle vara trevliga eller spydiga. Ena sekunden hejade de en för att i den andra gallskrika  när man gick förbi. 
 

Kreativitet föder kreativitet

Kreativitet föder kreativitet- så är det! Och jag älskar när någon bygger vidare på idéer som är bortom ens egen kreativa förmåga. Kaj som jag fotade inför Movember-projektet tog sig tiden att förbättra och förädla idén. Han förvandlade bilderna till grymma filmplascher, alla i äran av Movember!
 
Hur snygga blev inte dom?
 
Kaj som Kapten Udinov
Sep i Mustache Empire. Den har tydligen fått 5 av 5 stjärnor. Helt klart sevärd!
Jonas i månadens blockbuster. " King kong ain´t got shit on me".  Haha!
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim