Ralph

Många bollar i luften
I lördags var det dags för det sista rundan av julkort som skulle tas i studion. Det är så svettigt och roligt  att fotografera barn. Som fotograf pendlar man mellan att leka clown och sångfröken, hålla i en 2,5kg kamera, hålla kolla på alla inställningar på kameran och blixtarna, sist men inte minst se till att bebisarna inte kryper iväg. Med andra ord är det en hel del saker som ska klaffa. Mammorna och papporna går ju inte heller ifrån studion helt oberörda. De får minsann hålla låda när inga av mina hemliga trick inte funkar längre:)
 
Retouch på barn
Jag tänkte att det kan vara kul för er att se hur en före/efterbild kan se ut. Det vill säga hur bilden ser ut direkt tagen ifrån kameran och hur jag sedan behandlar den för att få rätt känsla.Jag retoucherar aldrig barn! De är perfekta precis som de är. Det enda jag går in och ändrar färgtonen, kontrasterna och skärpan på  hela bilden. Det enda gången jag faktiskt går in redigerar på barnen är om de har tillfälliga sår på ett synbart ställe (de är ju ganska duktiga på att riva sig själva). Men då frågar jag alltid föräldrarna först. Tycker att det är en regel om alla fotografer borde hålla sig till. Vilka signaler sänder man annarsa till föräldrarna?
 
Ralph
Här har ni iallafall glada Ralph. Om ni undrar varför han är så glad så beror det på att mamma Anette hoppar och dansar till Babblarna. Det tyckte han var hur kul som helst och mamma Anette fick sitt livs träningspass;)
 
 
Kamera: Nikon D800
Inställningar: ISO 200, 1/160 f/8
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8
Ljus: Oktabox 120 cm+ vit reflexskärm på motsats sida
Plats: Uppsala, Årsta
 
 

Kommentarer
Postat av: Anette Ralphs Mamma

Vi hade en jätte rolig fotografering. Så nöjd med bilderna. Du är grymt duktig Melodi!

Svar: Tack fina vännen! Det var så kul att ha er där:) Vi båda var ju sjukt svettiga när vi gick därifrån;)!
Melodi foto

2013-12-17 @ 16:20:38
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Sådant som inte är där annars tar jag bort. Ex ett väldigt felplacerat grässtrå ute, ludd, även rivmärken och ex snor. Sådant man kunnat plocka bort på plats om man uppmärksammat mer, kanske blev den bilden efter när man snutit barnet inte alls lika bra som innan etc. Är förälder själv så jag vet att man vill att barnet ska se ut som "vanligt", men kanske lite mer städat. Det är jättestressigt vid ex dagisfothraferingen,

Svar: Precis min tanke också! En bra tumregel är: Ta bort allt som inte är permanent. Med andra ord, jag tar aldrig bort födelsemärke, ärr eller liknande om föräldrarna inte säger nått!
Melodi foto

2014-01-27 @ 14:08:46
URL: http://curiousme.blogg.se/
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Oj, feltryck... vid dagisfotograferingen - "inte slå dig, inte slå dig, inte slå dig!" går mantrat... När en bild, som tas av en fotograf så är det ju meningen att de ska vara lite extra en vad en vanlig mobilkamera kan ta. Bilden kan vara jätte fin, men man förstorar inte gärna upp en bild och har på väggen när snoret rinner/ rivmärke i pannan etc.

2014-01-27 @ 14:10:58
URL: http://curiousme.blogg.se/
Postat av: Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Jag tittar alltid lite extra, precis i slutet och försöker memorera om det var några särskilda födelsemärken som finns. Ibland kan det ju vara en jätte fin bild, men inte jätte skarp överallt så ser man ju inte alltid om det är "skräp" eller märke. Dock fördelen med barn, det finns inte lika "mycket" att fixa till då... Brukar be föräldern torka av ansiktet precis innan. Dagen innan klippa naglar och kolla öron.

Med vuxna är det ju allt möjligt... Finnar, torra händer, sminktyper och fan och hans moster typ.. De är också betydligt mer självmedvetna : dubbelhaka, tänder, mage etc.

Bilder som är charmiga och goa när det kommer till barn är ju big nono när det är vuxna... Insett att jag gillar att fota barn mer... Speciellt bebisar... haha jag får min bebisdos då slipper jag tänka på att skaffa en tredje ;)

2014-01-27 @ 22:27:05
URL: http://curiousme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design by Tasnim