Vinterland

Semester
Imorgon beger jag mig mot varmare breddgrader, rättare sagt Egypten. El Gouna. Sol, bad och drinkar står på min to-do lista en hel vecka framöver. Men för er som stannar kvar här i vinterslasket så vill jag påminna om att vintern och några minusgrader kan vara riktigt vackert det med! 
 
Vinterlandskap del 1
Här kommer första delen av vinterlandskap! Fler bilder från fotosessionen får ni se efter semestern! Naturligtvis följer kameran med till Egypten så nästa vecka blir det bildbomb på bloggen.
 
 
Objektiv Sigma 70-200 f2,8 ISO500 1/125-/1/200.
Modell Frida Smink Lisa

Pastell

Nu tänkte jag bjuda på lite fler bilder på fantastiska Frida! Jag har valt att dela upp fotosessionen i två delar; Pastell Ballonger och vinterlandskap.
 
Här kommer första delen:
 
Objektiv: Sigma 70-200 ISO 500 f2,8 /125
 

Sneakpeak

Redigerar för fullt! Här få ni se en av mina absoluta favoritbilder under fotosessionen!
Modell www.unt.se/frida Smink www.lice.blogg.se

Behind the scene

 
Gårdagens fotosession blev hur bra som helst! Det kan ju inte bli bättre när man har Lisa som makeup artist och Frida som modell.
 
Jag har haft lite problem min dator så jag inte kunnat redigera bilderna förrän ikväll. Förhoppningsvis får ni se resultatet från fotograferingen imorgon kväll.
 
 

Fake it until u make it

Idag köpte jag en riktig rolig rekvisita inför fotograferingen imorgon. Det blir garanterat en stämningshöjare. Vad det är får ni se i veckan men bilden nedan är en ledtråd.....

Vinterland

På söndag ska jag på fotograferingsäventyr i vinterkylan med Frida Norén
Nyckelorden för fotosessionen är vinterland, tyll, vitt och mycket hår/makeup. Det kommer bli tokroligt att fotografera Frida! Tror att hon minsann kan ta ut svängarna och då kan resultatet inte bli nått annat än sjukt bra!
 
Resultatet kommer naturligtvis upp här på bloggen.
Här är hennes inspirationsbilder som jag har lånat från hennes blogg.
 
 
 

Motsol

Under kickoffen försökte jag ge mig på motsolsfotografering. Det var betydligt svårare än vad jag trodde, speciellt eftersom jag inte använde mig av blixt eller reflexskärm som kunde lätta upp mörka partierna som man får när man fotograferar med ljuskällan bakom "modellen". Men resultatet blev helt OK ändå:)
Fantaiska kollegor!
Sigma 70-200 f2,8 1/340-400
 

Kolmården

I veckan hade vi kickoff på jobbet. Eftersom jag är med i kickoff teamet åkte jag redan i onsdags till Vildmarkshotellet i Kolmården för att förbereda 3 roliga dagar med 200 kollegor! Dagarna har varit långa och intensiva men otroligt roliga.  Jag hade självklart med mig kameran och försökte fotografera så fort jag fick en lucka.
 
Jag börjar med att bjuda på dessa två bilder. Dessa är tagna från balkongen på hotellrummet tidig fredagmorgon. Vi hade en otrolig utsikt över Bråviken sjö som hade frusit till. Om man hade tur kunde man få se tappra själar svischa förbi på isen.
 
 
Objektiv Sigma 70-200, ISO 100, f 8, 1/160

Barnfotografering del II- Loreen

Här kommer del två av barnfotograferingen som jag hade i lördags.Storasyster Loreen skulle självklart också vara med på bilder! Första 20 min gick det jättebra att knäppa kort på 3 åriga Loreen som tyckte att det var spännande med blixtrarna och kameran men sen så var andra saker roligare än att stå still medan jag tog kort:)  Roligt var det iallafall att ta dessa bilder och resultatet är jag väldigt nöjd med!
 
 
 
Bilderna är tagna med objektiv Sigma 70-200 f2,8.
 
 

Minna

Igår var det dags för barnfotografering! Några dagar innan fick jag bilder från mamman, hon ville ha studiobilder med helvit bakgrund. Så vi skippade helt att fotografera i naturligt ljus och satsade bara på studiobilder.
 
De kluriga under fotosessionen var att få barnen att stå stilla tillräckligt länge så att man hinner knäppa en bild:) 
Jag fick även möjlighet att använda min nya objektiv SIGMA 70-200 f 2.8 och den har nu blivit en av mina favorit objektiv!
 
Del I av II. Fler bilder kommer under veckan, på Minnas storasyster:)
 
 
 
 

Kristallklara ögon

Fick frågan hur man gör kristallklara ögon, så här kommer  en tutorial.  Att få till effekten kan vara lite knepig om man inte är jättevan med Photoshop men jag har försökt förklara vart alla funktioner ligger. Den här effekten kan man även använda för att byta färg på ögonen eller bara förstärka den naturliga ögonfärgen. Har ni några frågor är det bara att ställa dom i kommentarsfälten så svarar jag så gott jag kan!
 
För utbildningssyfte så har jag överdrivit resultaten så ni enklare ser skillnaden:)
 
Bild på Melissa som jag tog för ca 9 månader sen. Vissa av bilderna nedan är lånade från 416studios.
 
  • Öppna din bild och gör de grundläggande redigeringar som du tycker som behövs. T ex ljusa upp bilden, ta bort finnar/utslag på huden m.m
  • Markera ögonen med Lasso verktyget. Använd shift knappen för att markera flera ställen samtidigt. Kopiera markerade partiet i ett nytt lager genom att trycka CTRL+J
  • Klicka in på Filter>Sharpen>smart Sharpen. Öka reglaget så att ögnen blir skarpare.

amazing bright eyes how to tutorial
  • Stå kvar på samma lager och lägg på en maskering  och invertera den genom att trycka CTRL+I
Här hittar du maskeringsverktyget!
  • Använd sedan vit pensel för att måla fram ögonen.
eye sharpening Photoshop tutorial
  • Skapa ett nytt lager via Image>New Adjustment Layer> Colour Balance
  • Nu kan du börja leka med färgreglaget. Hela bilden kommer att ändra färg men oroa dig inte det ordnar vi nästa steg:) 
  • Nu skadu lägga återigen en maskering och inverterar lagret genom att trycka CTRL+I. Nu är bilden återigen i normala färgtillstånd. För att få fram den nya ögonfärgen så väljer du vit pensel och målar fram färgen på iris och pupill.
  • Färdigt!
 
 
 
 
 

Gratis Photoshop

Vet att många har frågat efter bra redigeringsprogram! Det som finns online är användarvänliga och relativt bra i jämförelse med vad det kostar- inget. Men nu släpper ADOBE, Photoshop heeelt gratis, men version 2.0! Idag finns Photoshop upp till version 6 (CS 6.0) men version 2.0 är väldigt bra också och kan fortfarande göra betydligt mer än övriga bildredigeringsprogram som finnsgrat online. Så passa på nu och ladda ner programmet.

Lek runt i den och ha en massa tålamod på så sätt lär du dig en massa. Du kan även gå in på Youtube och söka efter olika tutorials för att lära dig olika trick och effekter.

Här hittar du länken till gratis photoshop
 
eye sharpening Photoshop tutorial before and after image
Så här fint kan man få bilderna med photoshop

Barnfotografering

Tittut
På lördag ska jag fotografera en gammal väns barn! Det ska bli otroligt roligt. Som fotograf får man leka "tittut", skutta omkring, dansa - ja alla medel är tillåtna så länge barnen sitter stil och ler.
 
Ljus
Vi ska fotografera inomhus men hoppas kunna placera barnen nära ett stort fönster så vi får naturligt ljus som de två nedersta bilder. Men om det inte går tar jag nog fram mina blixtrar och knäpper några bilder med studion. De två översta bilderna är tagna med softboxt blixt, så det kan nog bli superfint det med.
 
Resultet visar jag självklart upp här så fort de är färdigredigerade!
 
Inspirationsbilder lånade från Pinterest.com
 
 
 
 

Vardag igen..

... imorgon och då ska jag försöka uppdatera lite oftare på bloggen. Under ledigheterna har bland annat magsjuka stått på schemat. Därför har bloggen blivit dåligt uppdaterad. Men roliga projekt har rullat in men  jag får dela med mig av det mer i veckan:)

 

bild från min instagram, följ mig vetja! Heter melodir där!


Hello 2013

Nyåret var ganska lugn. Halva sällskapet hade blivit magsjuka och stannade hemma. Men vi som var friska  åt fantastisk god mat, tränade bort det med diverse Wii-spel, räknade ner till tolvslaget och skålade med champange!
 
 
Lilla  Signe var minsann inte blyg för kameran! Hennes fantastiska stora ögon blir helt magiska på bild!

RSS 2.0
Design by Tasnim