Vacation mode: on

Nu har semestern kickat igång! Så jag och hunden ( Som jag är hundvakt för) börjat dagen med en shopping runda! Självklart fortsätter jag uppdatera bloggen som vanligt! Bland annat ska ni få se fler bilder från barnfotograferingen i helgen och resultatet från förra veckans bravader med produktfotografering för Pipols Bazaar!

Som ni ser har någon tagit siesta! Sover som en stock och SNARKAR!


Olivia & Lydia

Att fota barn är så otroligt roligt, men det visste ni redan för det har jag tjatat om hur många gånger som helst! Här är bilder på syskonen Olivia och Lydia idag i stadsparken! De var fulla av bus och inte alls kameraskygga - en vinnande kombination!
 
 
 
 
 
 
 

Kundcenter

För ett tag tog jag bilder på kundtjänst personal. Jag lånade skybaren på Clarion hotells eftersom de har massiva fönster som släpper in mängder med ljus och bad tjejerna ha med sig ett glatt humör. Detta är reslutatet! Bilderna kommer att användas bland annat i brochyrer och företagets hemsida.
 
Glada tjejer! Det var minsann roligt att låtsas jobba framför avstängda skärmar:)
 
Ljus: Inga konstigheter alls. All natural!
Minns tyvärr inte inställningar på kameran med gissar på följande: ISO:200-320, Bländare: 2,8 - 4, Slutare: 1/160
Objektiv: Sigma 70-200 f2,8
 
 
 
 
 

Work!

Det är lite kaotisk inne i studion. Det väskor och smycken precis överallt! Men jag ska inte klaga för jag är omringad av vackra ting från Pipols Bazaar.
 
Jag får nog inte visa hela produktbilderna men kan nog vissa lite mönster och detaljbilder. Bilderna är tagna när grejerna låg huller om buller i studiosoffan i naturligt ljus. Men till produktfotograferingen använder jag mig av 2-3 externa blixtar, ljustält, reflexskärm och väsk/smyckesställ. Vem har sagt att små saker är lättare att fotografera? INGEN! :)
 
 
 
Väskorna längst ner har blivit min död, nästan. Jag tror faktiskt att de skulle var alla fotografers död. De är superfina men ack så svåra att ta kort på eftersom de är så glansiga vilket gör att antingen blir överexponerat, för mörka eller att jag kom med i reflektionen! Fick det att funka med hjälp av att flytta om blixtrarna en hel del och en stor reflexskärm. 
 
Objektiv till produktbilderna: 18-105mm f3,5-5,6 ( bra zoom objektiv behövs när man tar produktbilder)
Kamerainställningar för produktfotografering: ISO 200-320, Slutartid: 1/160, bländare: 13-16.  Man vill alltid ha skärpa på hela produkten därför gäller det att INTE snåla med bländaren. Kompromissa aldrig med bländartalet vid produktfotografering. Om bilderna blir för mörka så höj hellre ISO:t! (därav mina olika ISO värden)
 

Nästan sommarlov

Sorry för dålig uppdatering på bloggen! Kommande vecka har jag egentligen semester men bestämde mig att ändå fotografera för Pipols Baazar. Det är höst- och vinterkollektionen som ska förevigas på bild! Ca 150 accessoarer ska fotograferas, redigeras och levereras innan nästa söndag så det blir full rulle! Tror att jag kan klämma in lite Behind the scene bilder under veckan!

Efter Pipols baazar uppdraget har jag sett till att inte boka in några fotouppdrag för få ledigt i hela två veckor. Det behöver både min kropp och själ.

Nu ska jag njuta av min söndag innan det blir fullt ös på måndag!

Bild från gårdagen! Tagen av www.emmeliwallinphotography.com


Flyktigt

Idag för första gången fick jag en gnutta inblick i ovillkorlig kärlek. Den kärleken är inte flyktig. Den är där oavsett väder och man behöver aldrig vara rädd den ska försvinna.  Den sortens kärleken är  robust, tung och onekligen påtaglig, precis som Kebnekaise. Inget kan kan nöta bort den. När det blåser som mest så kan man bara luta sig emot den och veta att den bär upp dig genom svåra stunder.
 
De mesta här i livet är tillfälligt men man har sig själv i vått och torrt. Ingen håller en om ryggen som en själv. Ibland måste man ta beslut för att rädda sitt eget skin och bara på så sätt kan man få sin egen Kebnekaise.
 
 
Idag hängde lilla Leona i  min soffa. Hennes Kebnekaise är mamma Shamim och pappa Deniz.
Ljus: Naturligt
Kamera inställningar: Auto ISO. f 2,2 1/160
Objektiv: 50mm
 
 

Sommar på riktigt...

Nu känns det som att det är sommar på riktigt. Solen sken på Uppsala hela helgen  och det blev allt från hängmatta stunder till plask i poolen med mina syskonbarn.

 

Vad är det med såpbubblor och barn?  De förtrollas av bubblornas färger och blir helt hysteriska. Så helgen bjöd också på en s.k bubbelfest som min kära syskonson Kianue ville kalla det för!

 

Så låt mig presentera – Bubbelfesten i bilder!

 

Enjoy!

 

Charlize ramlat i gräset och första moster gör att knäppa kort, dumma moster
Små fötter som ställer till mycket bus
Stora fötter som inte planerat nått bus alls, vilken lyx.
Inget häng utan vin
Melissa älskar kameran. Min egna lilla linslus!
Hysterin är total. Se höger bild i bakgrunden, det sätter tonen för hela "bubbelfesten".
"jag vill dansa i bubblorna"
"Titta Kianue såhär gör du"
"MEEEERA BUBBLOR" Stressen över bubblorna är total
 
Objektiv: Nikon 50 mm 1.8 och Sigma 70-200mm 2.8.
Efterbehandlade med ökad kontrast och mjuk färgfilter.
 
 
 
 

Nästan klar

Nu är jag nästan färdig med all efterbehandling av accessoar-bilderna. Jag känner att jag kanske har överredigerat dessa bilder lite men trots det kan jag inte låta bli att gilla dom precis så- överbehandlade.
Det är nånting i kombination med alla  häftiga smycken som får det att funka!
 
Nu är det dags att förbereda nästa fotouppdrag. Idag ska jag ta bilder på kundtjänst medarbetare på Clarion Hotell i Uppsala! Dom får ni också självklart se när de är klara. Kommer nog att  knäppa några Behind the scene bilder och lägga upp dom på Instagram, följ mig där: Melodifoto heter jag!
 
 
 
 
 
 

Välkommen in

När kreativiteten vill få utrymme så måste allt annat stå åt sidan. Det var tänkt att jag skulle storstäda idag men så blev det inte riktigt. Jag behövde skapa nått, göra nått som får mig att tänka i andra banor. Kameran fick åka fram och dokumentera min nya hobby i livet, loppisfynd. Så välkomna in! Det här är mitt hem, i bilder.
 
Nyfunnen kärlek till Upsala Ekeby keramik. Till vänster; en blandad kompott av vaser. Loppisfynd 100kr för alla vaser och bricka. Till höger: Fynd på Röda korset. En mega stor Upsala Ekeby vas av Mari Simmulsson, 40kr. Vilket vrakpris. Helt säker på att den är värd flera hundra lappar mer:)
Okänd glaslampa! Den kommer till sin fulla rätt bland alla mina silverljusstakar. Loppis i Björklinge: 30kr
Min vintage kamera från second hand butiken  Helping hand. Tror att jag betalade 100kr för den. Jordglob och fredsduvan är min favoritprylar i hemmet. Kuddfodral från IKEA och H&M Home (nya).
Mina 2 fåtöljer har jag köpt loss från min syster. Vem har sagt att tjata inte lönar sig? Fick muta henne för att hon skulle sälja dom till mig. Eftersom hon importerade dom från USA när hon flyttade hit är det omöjligt att hitta likadana här i Sverige. Det var kärlek vid första ögonkastet.
 
 

Ljustält

Produktbilder
Många fotografer tycker nog att det är ganska skönt att ta kort på produkter/saker istället för människor men jag tycker tvärtom! Att ta produktbilder är nog de allra svåraste jag vet och ibland kan det göra mig helt tokig av frustration. Den allra svåraste sortens produktfotografering är den som ska ha en helvit bakgrund. Svårigheten i det ligger i att att få vita bakgrunden överxponerad så att den blir kritvit samtidigt som produkten ska vara näst intill lite underexponerad. Som man förstår är det omöjligt att få  till det direkt i kameran. För att få den önskade slutresultat krävs en del efterbehandling i Photoshop. Men efterarbetet kan bli svårarbetat om man inte skapar de bästa förutsättningar när man tar bilden på plats. Dvs ha ett jämt mjuk ljus som inte ger skarpa reflektioner. Det kan jag säga är en rejäl utmaning när man tar smycken med blank yta.
 
Min räddare på vit häst
Idag kom mitt ljustält som jag har beställt. Den ska förhoppningsvis bli min räddning och spara mig en massa tid både när jag fotograferar men allra mest i efterbehandlingen. Ljustältet ser till att man får ett jämt ljus på produkten och förhindrar reflektioner.
 
Kommer ni ihåg när jag visade er bakom-kulisserna på produktfotograferingenjag gjorde förra veckan? Här är slutresultatet från två väskor. Dessa bilder är jag väldigt nöjd med, men det är värt att tillägga att även här finns det detaljer som skulle kunna förbättras om jag hade ett ljustält vid tillfället.
 
Nog med ljus och kamerasnack, här kommer bilderna!
Väskorna kommer att finnas i en ny webbshop som jag har ett samarbete. Ännu är det lite hemligt men snart får ni veta mer!
 
Förresten, ni är ju en rejäl bunt människor som tittar in här på bloggen varje dag. Lämna en kommentar, ställ frågor, länka till era bloggar eller bara säg hej.  Var inte blyga, jag bits inte, jag är bara nyfiken på vilka ni är;)
 
 
 

Inga konstigheter

När jag läser andra fotobloggar brukar jag alltid vara mest nyfiken på "behind the scene" bilderna.  Bara för att få en glimt om hur ljussättningen var och hur det "egentligen" såg ut när bilderna togs. Därför tänkte jag bjuda på egna bilder på hur studion var uppriggad när jag tog dessa bilder.
 
Ljussättningen är inga konstigheter med. Softbox rakt framför modellen högt ovanför och en vit reflexskärm för upplättning av skuggor under hakan och finare ljus runt ögonen. Enklaste ljussättningen burkar bli de bästa - mindre grejer att hålla reda på därmed mindre grejer som kan gå fel:)
Blandade bilder tagna med iPhone och systemkameran
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim