BOOMBASTIC

Idag fortsatte fotograferingen på riktigt coola smycken. Temat var färg,så färg fick det bli! Jag säger inte det ofta men jag säger det nu - Jag är fruktansvärt nöjd med dom här bilderna!
 
Eftersom jag fick välja modellerna själv så fick det bli Hedie och Sarah! Bra jobbat tjejer!
 
 
 
 
 

FUN!

Såhär kul kan man ha det i fotostudion när man är ett gäng tjejer som ska fota kläder! 
Det här är Emma som är en tjejerna som är modell för butiken House of Doris. Jag bad henne hoppas, skutta, dansa... ja vad som helst för att få mer liv i bilderna! Hon var superduktig och gav inte upp! ;)
 
Blixt: Oktagon Softbox
Inställningar på kameran: ISO 200, f 9, 1/160
Objektiv: Nikon 50mm
 
 
 

Fashion

Idag fick jag fota grymt coola saker för ett företag som fokuserar på att endast sälja accessoarer! Ska hem nu från min lilla studio (ja, jag har fått min egna lilla studio som jag får berätta om i ett annat inlägg). Måste hem nu och börja redigeringen på dom här bilderna! Här kommer lite Behind the scene bilder:)


Michaela

Förra helgen tog jag gravidbilder på min fina kollega Michaela. Hon ville ha ljusa bilder så då fick det bli det:) Alla bilder är tagna med naturligt ljus förutom bild nr 2.
Blev några bilder med busiga Astrid också!
Den här bilden är egentligen lite ledsam men så bra tycker jag! Här har Astrid gjort illa sig och krypit upp hos mamma för tröst. Tror att jag älskar bilden eftersom det är äkta känslorna som kameran har fångat upp:)
 
 
 
 

Perfekta vinkeln

Ibland tänker jag inte på hur jag ser ut när jag försöker hitta den perfekta vinkeln. Jag bara gör min grej och glömmer bort tid & rum. Då är det tur att man har vänner som Sahar som dokumenterar ens galenskaper.

Såhär såg det ut tidigare idag när jag " bara var tvungen att ta perfekta bilden" på domkyrkan i Uppsala. Jag gapskrattade när jag helt plötsligt fick se bilden på instagram.

Vill ni se fler bilder från min dag så kan ni följamig på instagram. Heter Melodifoto där:)


Midsommar

Min midsommar i bilder, fram tills att jag bestämde mig att lägga ifrån mig kameran och istället njuta av mitt sällskap och varma sommarsolen.
 
 
Dagens hetaste moves
Upp med midsommarstången! Till höger: "Ej öron, ej öron, ej svansar hava de"
Alla dessa småtjejer med sina kransar, söta!
"Melodi, titta jag hittade kastanjer och den här blomman vill jag ha i min krans" 
Tänk om du visste hur mycket du betyder för mig..
 

Färdig!

Det har gått undan med fotograferingen som jag hade i måndags. Jag är redan klar och levererat bilderna som ska upp på nätbutiken . Nu ska jag försöka koppla ifrån allt vad jobb heter och sova som en prinssessa. Att ha så många projekt på gång, som jag har nu, kan ibland vara lite väl påfrestande för kropp och knopp. Det är svårt att säga nej när man tycker det man jobbar med är det roligaste som finns.
 
Nu ska jag tända ljus, stänga av datorn, sätta mig på balkongen och njuta av sommarluften. Dags för lite jag-tid men jag låter er inte hänga i luften. Här några favoritbilder från fotograferingen igår. Jag har redigerat bilderna lite hårdare nu för bloggen eftersom jag är svag för  kontrastrika bilder.
 
 
 Till skillnad för för förra photo shooten är ljussttningen annorlunda och resulterade i ljusgrå/vit bakgrund.
 

Testing testing

Imorgon är det dags för att ta fler modebilder för House of Doris. Jag har bestämt mig för att ha en annorlunda ljussättning som får plaggen att "poppa"  mer.  Så jag testade lite olika ljustype. Det är ganska frustrerande att göra sånna tester eftersom det ibland kan vara svårt att "hitta" rätt ljuskomposition.
 
I brist på att någon som kan vara testmotiv så fick jag använda mig själv. Det är så fruktansvärt tråkigt att knäppa bild på sig själv  när man ser nyvaken ut. Så det var bara att smeta på röd läppstift och sätta på sig en klänning för att försöka göra det hela lite mer spännade. Jag tror att jag  har hittad en ljussättnng som funkar alldeles utmärkt inför imorgon, men under vägens gång så föll jag för den här ljuset som ni ser på bilden nedan. Den här ljussättningen kommer jag inte att använda just för modefotograferigen imorgon. Men den ska jag använda  för någon cool porträttfotografering i framtiden.
 
Jag står framför en helvit bakgrund men den blir grå eftersom blixten är placerad på ett sätt som gör att väggen inte får lika mycket ljus.
 
Ni som vill veta hur jag har ljussatt får helt enkelt förstora bilden på skärmen och kolla i ögonen. Där ser ni reflektionen av blixten som avslöjar blixtens placering och form:)
 
 
 
 

Thats a Wrap!

Så här roligt kan man ha de mellan tagningarna! Maria som var med på photoshooten för House of Doris var inte alls blyg  och bjöd gärna på sig själv. Det ska bli väldigt kul att fotografera henne och Felicia (som var den andra modellen) fler gånger. Ju bättre man lär känna varandra desto bättre kommer bilderna att bli!
 
Eftersom House of Doris ännu inte har lanseras så kan jag inte bjuda på fler bilder än så här från förra helgen. Men snart så....
 
Objektiv: Min favorit: 50mm 1:1.8
Inställningar: ISO 200, 1/160, f 8-9
Externa blixtar: En oktagon softbox  och 40x60 softbox samt reflexskärm.
 

Editing

Hej och hå! Från ena jobbet till de andra! Dags att sortera bland 250 bilder från helgens fotografering med House of Doris. Här är en sneak peak på hur min datorskärm ser ut just nu!

Det ni ser på bilden är redigeringsprogrammet Lightroom 4 som används för att sortera bilder och enklare redigering av ljus. I nästa skede använder jag photoshop för finare justering av hud och smink.


After rain comes sunshine

Jag har så svårt att välja ut bilder som jag ska visa upp på bloggen. Velar alltid fram och tillbaka några gånger innan jag bestämmer mig. Det blir ju inte bättre om man har 50 otroligt fina bilder med Hedie  att visa och kan bara väl ut några stycken till bloggen. Otroligt fina färger i motsol och en underbar Hedie på alla bilder.
 
 
 
Alla bilder är tagna i motljus. Hela fotograferingen tog inte mer än 20 min.
Sigma 70-200 mm f2.8
 
 
 

Behind the scene - House of Doris

Vilken dag! Jag är trött, nöjd och glad! Fått fotografera 8 timmar i sträck, jobba med fantastiska tjejer och skrattat en del. Fotograferingen inför lanseringen av webbshoppen House of Doris gick med andra ord fantastiskt bra!

Helt utmattad  från dagens bravader låter jag dessa behind the scene bilderna tala för sig själva.
 
Maria var en av dagens modeller:)
Marlene hade stenkoll på plaggen. Registrerade vad alla plaggen är gjorda av, storlek, pris m.m så att det sedan kan lägga upp informationen på webbshoppen.T.h: Wenche lägger upp sneak peak bilder på Instagram
Dags att packa ihop för dagen!
"Kolla, det är många som gillar bilden på instagram"

Perfekt ögonblick

Idag fick jag med mig Hedie ut på gården för att knäppa lite motsolsbilder. Resultatet blev helt fantastiskt men den här bilden stack ut lite mer än de andra. Blicken är helt magisk och håret faller perfekt över ansikte. Det här blir nog en av mina favoritbilder all-time. Den blev så bra att jag inte kunde bestämma mig om den skulle vara i färg eller svartvit. Fler bilder från dagens fotosession kommer i veckan!


 
Objektiv: Sigma 70-200 mm
Inställningar: ISO 200, 1/200, f2,8
 
 

House of Doris

Nästa helg drar jag igång mitt samarbete med klädbutiken Hous of Doris i Uppsala (f.d VILA-butikerna). De startar nu upp sin webbshopp och jag står för fotograferingen för alla produkter. Vi kommer att fotografera, vad jag misstänker är uppemot 100 olika plagg, på två dagar. På plats kommer det finnas modeller, make-up artist och helt fantastiska kläder, så det kommer bli jätteroligt att få fotografera!

 

Det kommer med andra ord att bli en hel studiofotografering så jag har haft en perfekt ursäkt för att köpa på mig massa fotograferingsutrustning (wohooo)! Jag har förstärkt  med nya blixtar, reflexärm, extra batterigrepp m.m. Man blir sån prylnörd när man håller på med fotografering. Om jag hade en gnutta mindre självbehärskning så hade min lilla shoppingrunda gått loss på flera tusen. Man kan aldrig få nog helt enkelt!

 

Lägg till mig Instagram så får ni  följa "live" bakom kulisserna på fotograferingen nästa helg med House of Doris!  instagram.com/melodifoto  eller användarnamnet Melodifoto!

 
Tyckte att min kamera blev så sexig med extra batterigreppet ( extra underdelen som jag har handen under) så jag var tvungen att fota den. Haha!

Dop

Äntligen är jag klar med redigeringen från dopet jag var på förra helgen! Det blev ca 150 bilder som jag har redigerat. Jag har en dålig ovana att INTE kunna låta bli att redigera alla bilder, det tar en massa tid och energi men jag gillar att få se alla bilder i sin fulla rätt. 
 
Här kommer en bildbomb från dopet! 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim