Leona

Mamma, pappa & Leona
Här kommer resultatet från barnfotograferingen idag. Det var lilla Leona, snart fyllda 2 månader, som skulle förevigas på bild. Bebisar vill ju inte sitta still allt för länge eller överhuvudtaget bli fotograferade. Det var med andra ord snabba ryck som gällde:) Pappa Deniz fick  agera handmodell medan mamma Shamim fick assistera med hårspännen och hårband för att göra Leona lite extra fin.
 
Ljus 
På dessa bilder har jag bara använt mig av naturligt ljus. Vid valde att fotografera nära ett fönster snett framifrån. På bilden nere till höger ligger Leona i motljus ( fönstret är bakom henne). Det gör att bakgrunden blir helt krispigt vit utan att Leona blir överexponerad i ansiktet.
 
Objektiv Nikon 50mm
 

Morning glory

Har egentligen väldigt bråttom till en barnfotografering, men var bara tvungen att slänga upp den här bilden på Sahar som jag tog igår morse. Det är naturligt motljus och en reflexskärm som jag hade till mitt förfogande! Mer bilder kommer inom kort!
Objektiv Sigma 70-200mm

Pipol's Bazaar

 
Hela förra helgen fick jag  uppdrag att fotografera för Pipol's Bazaar. Så hela helgen gick åt att fotografera vårens underbara smycken och väskor som kommer ut i butikerna om några veckor.
 
Med hjälp av en vit duk och två blixtar fick jag en relativ vit bakgrund.  För att få bakgrunden extra vitt fick jag ta hjälp av photoshop.
 
Pipols Bazaar finns att köpa bland annat på NK i Stockholm och Göteborg.
Objektiv: Nikkor 17-105mm
f14 ISO 250, 1/125


 
 
 
 

I´ll be right back

Det har inte varit så mycket uppdatering på bloggen. På ett sätt är det väl bra då vet man att man har fullt upp med livet, eller hur?
 
Jag ska bli duktigare på uppdatera! Bland annat ska ni få se mer av photoshooten jag hade med Frida i januari (se bilderna HÄR och HÄR) men också ta del av lite andra fotouppdrag jag har haft senaste tiden.
 
Tills vidare tänkte jag visa gruppbild från fotosessionen med Christer Lindarw. Jag har ju varit med om att jag blir bättre på bild, men heeey- jag bjuder på den här!
 
Syns snart igen!
 
Från vänster; Min Boss, Christer Lindarw, Moi!

Puss!

Tänkte bjuda på ytterligare en bild som vi tog i helgen. Det är en siluettbild fast med Elin och Leo som pussar mammas mage.
 
Jag har en del inbokade gravid-fotograferingar nu till våren och många önskar sig siluettbilder. Det är förståligt, bilderna är så enkla men ger ett kraftfull intryck, eller hur?
 
Vill ni också boka in mig så är det bara att maila mig på melodir@hotmail.com 
Snart kommer min hemsida upp och då kan man kontakta mig direkt därifrån!
 
 
 
 
 
 

Leo i siluett

I helgen fotograferade jag höggravida Elin och hennes lille Leo på tre år. Vi tog bland annat fanstastiska mamma/son bilder som är verkligen jättemysiga. Men mina favoriter blev busbilderna som jag tog på slutet när Leo lekte runt bland blixtarna. Det var helt oplanerat men det är mina absolut favoritbilder! Det brukar vara så, det man inte planerar att fotografera blir oftast bäst.
 
Nu ska jag ta en Ipren och sova, tror att jag har en härlig influensavirus som inte riktigt vill bryta ut.
Objektiv Nikon 50mm, ISO100, 1/200 f16

Christer Lindarw

Jag måste ha det roligaste jobbet! Det är mycket stundvis men ena dagen är aldrig likt den andra. Eftersom jag jobbar på marknadsavdelningen får man vara hel del bakom kulisserna när vi ska ta fram nytt marknadsmaterial. Förra veckan var vi hemma hos Christer Lindarw där vi skulle ta nya bilder på honom som vi ska använda i våra annonser, broschyrer, affischer etc.
 
Christer är en fantastisk ödmjuk och profssionell man. Man känner sig ompysslad när man är runtomkring honom. Han ser till att alla har något att äta/dricka, har det bekvämt och visar gärna runt i hans fantastiska lägenhet som har en utsikt över Frihamnen/Värtahamnen i Stockholm. Om jag fick välja så skulle fika hos honom varje vecka:)
 
Jag passade på att ta några behind the scene bilder när vi var på plats.
 
 
Christer på omslaget av QX magasin/ Christer blirfotograferad av Josef/ medan vi fikade togs vi lite bilder/Josef i action/Christer får makeup och hår fixat/ Fantastisk utsikt från vardagrummet.
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim