Cry your heart out

Hur tar man snygga bilder på gråtande barn? Vill man ha bilder på gråtande barn överhuvudtaget? Svaren till båda frågorna har fotografen Jill Greenberg. Genom att ge barnen godis och sedan ta ifrån dom det, hastigt och lustigt, fick honsmåttignarna att storgråta.
 
Bilderna är helt fantastiska. Vackert ljus, massa känslor på bild men är det värt att få dessa sötnosar så ledsna? Nja, jag vet inte om jag skulle ha samvete stå bakom kameran och knäppa medan barnen gråter. Så jag håller mig till att få barn att skratta och sjunga istället. Men visst är der underbara bilder?
 
 
 
 
 

Alva

Imorgon ska lilla Alva döpas så idag mötte jag upp mamma Pernilla och pappa Majid i kyrkan för att stämma inför morgondagen. Kyrkan är väldigt fin men liten. Det innebär att jag kommer inte vara så osynlig när jag springer fram och tillbaka under dopet. På plats så passade jag på att fota i olika vinklar för att se hur ljuset faller och kyrkor har inte de bästa ljusföruttsättningar, men med lite andra kamerainställningar, än vad jag vanligtvis använder, så  ska det nog gå bra!
 
Här är lite bilder från idag när Alva sprang omkring i kyrkan och var allmänt väldigt glad! En riktig charmtroll, jag föll pladask för henne:)


Objektiv: Sigma 70-200 1:2.8
Inställningar: ISO 3200, f3,5-3,2 1/60-1/200
 

Nya möjligheter

Nya fotoutmaningar väntar bortom horisonten! Jag kommer att samarbeta med ett klädföretag ett tag framöver och jag vet att det kommer att bli riktigt bra! Jag berättar mer om det när vi har satt alla detaljer nästa vecka.  Förutom bilder på kläder så hoppas jag på är att det blir utrymme för en del grymma mode/fashionbilder. Uppdraget kommer delvis vara i studio och delvis utomhus i naturligt ljus.
 
 
 Passande nog bjuder jag på två bilder från fotosessionen med underbara Lisa!
 

Bubbles

Att ta kort på barn är så roligt! Bara man ger dom nånting annat än kameran att tänka på så blir det fantastiska bilder. För några dagar sen var jag hos systeryster. För ovanlighetens skull hade jag min kamera med mig och megastora och tunga Sigma  70-200 objektiv.  Tur var det, för när barnen lekte med såpbubblor ställde jag mig lite längre bort och tog massa bilder.
 
Så här kan en hel vanlig dag se ut för lilla Charlize...
 
Titta bubblor
Att jaga bubblor blir varmt, av med jackan!
"Om jag blundar så kanske bubblorna försvinner". (Charlize frisyr måste vara helt unik. Att försöka kamma ut  kalufsen är ingen idé för den blir bara fluffigare då)
Pang pang med bubblor!
Morfar och storebror var också med och lekte, men storebror gillar inte att bli fotograferad. Enda bilden på storebror jag lyckades ta innan han sprang därifrån.
 
 Tips: Kom ihåg att barn har snabba rörelser så sätt slutartiden på minst 1/200 så slipper du få oskarpa bilder.

Shine

Nu är det vår på bloggen också! Jag har nämligen bytt header till en vårbild som jag tog idag vid Gamla Uppsala kullarna runt 21- tiden. Jag passade på att ta motsolsbilder när solen var knallorange. Otroligt härliga färger blev det tycker jag! Men jag fick vara snabb för solen försvann illa kvickt.  Under 30 min hann jag ta 150 bilder. Fjärrutlösaren gick varm med andra ord:)
 
 
 
 
'
Objektiv: Nikon 50mm 1.1:8
Inställningar: ISO 800-1000, f2,5 1/160
 
 
 

Boom!

Fotosessionen med Lisa var som en dröm! Om jag inte visste bättre skulle jag tro att hon har gjort det här förut. Henne jobbar jag gärna med igen:) Nu har jag ca 150 bilder som ska sorteras och redigeras för att sedan laddas upp på min sprillans nya hemsida. Fler bilder kommer ni självklart får se, men här är iallafall 4 av mina favoriter.
 
Inspiration till fotosessionen hittar ni HÄR.
 
 
 

Tjuvkika

Tänkte bjuda på två bilder från dagens photo shoot med Lisa! Bilderna är från kamerans visningsskärm. Nu ska jag avnjuta av årets första grillning! Hörs snart igen!


Cherry Blossom

Strålande sol, vårkänslor och Kungsträdgården i full blom. Jag passade på att ta med mig kameran och föreviga naturens otroliga färger. Om ni har möjligheten att ta er till Stockholm så missa inte Kungsträdgården såhär års.
 
Dessa två tjejer strosade runt i kunsgträdgården. Jag kunde inte låta bli att springa fram och fråga om jag fick fotografera dom. De var som två dockor tagna ur 50-talet! Passade perfekt bland körsbärsträden. Önskade jag kunde tagit fler bilder på dom, men jag kände mig stressad av alla människor runtomkring och dessutom ville jag inte störa dom  allt för mycket.
 
Objektiv: Sigma 70-200
Inställningar: f2,8, ISO 100 1/250
 
 

Magic

Jag tänkte bjuda på lite mer före/efter bilder. Den här gången har jag retoucherat bilder på Hedie från  förra våren. 
 Det jag har gjort med bilderna är att: 
  • Ljusat upp bilden
  • förstärkt smink
  • lättat upp skuggorna under ögonen och munnen
  • Tagit bort leverfläckar
  • Ändrat hårfärg
  • Ändrat färg på omgivningen
  • Ökat motljuset
Med andra ord har jag gjort en hel del med bilderna!:) Sätt markören över bilderna så ser ni före-bilderna!!
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim