En dag i studion

Fotograferingen började som ett hobby och ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet. Det vill jag aldrig ändra på!  Därför har jag dragit ner tempot och åtar mig inte lika många uppdrag. Jag vill inte  heller bränna ut mig med att jobba heltid och fota på lediga dagar. Jag vill aldrig att fotograferingen ska känna som ett "måste". 
 
Men idag spenderade jag dagen i studion med inbokade kunder sen tidigare, det kändes superkul för det var ett tag sen jag fotade kunder eftersom jag har lagt ner mycket energi på egna projekt.
 
Innan de första familjen dök upp passade jag på att ta selfies innan jag insåg att hade fått sällskap i studion. Alltid jobbigt att bli tagen på bar gärning mitt i en selfie-photoshoot ;)
 
Bakom mig står det en softbox från VISICO 80x100cm 400ws. Den används flitigt vid modefotograferingar:)
 
 

Lets make a banner

Idag har vi gett oss på att ta banner-bilder till House of Doris. Det var ont om tid, plats och ljus, men jag tror att vi fick det att funka eller hur?  Tack gode gud att man har en förlåtande kamera när det kommer till brus vid högt ISO. Här tror jag att vi är någonstans mellan ISO 800-1600. 

Innan jag hade min Nikon D800 hade jag en D7000. Största anledningen till bytet var brushanteringen. D800 är som en dröm och nu är jag inte längre rädd att pusha på ISO:t. Vet att bilderna kommer bli krispiga ändå! 

Mina Uppsala läsare, kan ni gissa vart vi har tagit kortet? Kan säga att vi är mitt i stan, gågatan är ca 20 sekunder ifrån:, det kan man inte tro va?:)

Kamera: Nikon D800
Objektiv: Sigma 70-200mm F2.8
Inställningar: ISO 800-1600, f4.5, 1/160
Ljus: All natural- inga hjälpmedel
 

Testing 1-2-3

Tjolavippen! Nu har jag äntligen packat upp mina nya blixtar! Det innebär att alla blixtar i min studio är av samma märke. Vilket i sig betyder att jag jag kan räkna med samma prestanda, färgton och uppladdningstid. Då kan resultatet inte bli nått annat än jämt och fint. Fram tills idag har jag använt mig av två Visico blixtar som huvudljus sen en riktig gammal blixt från Kaffebrus till bakgrunden. Men nu är det slut på det!
 
Så ikväll testade jag ljuset inför morgondagens fotografering med House of Doris och blev så nöjd! Kl 22:30 på kvällen kan man inte leka modell efter en lång arbetsdag, man är olagligt trött, men min pippigula tröja piggade upp tillvaro minsann! Känner ni igen tröjan förresten? 
 
 
Vet ju att det är en del fotografer som läser bloggen så jag tänkte om ni kan gissa ljussättningen? Ledtråd: Jag har 3 ljuskällor och en reflexskärm. Men vart har jag placerat dom? Skulle också  vara kul att höra hur ni skulle göra för att få liknande ljus!  
 

Jackie <3

I lördags fick jag äran att fota charmtrollet Jackie, 6 månader hemma hos henne . En gladare tjej har jag inte träffat! Hon skrattade konstant  i en hel timme trots tre klädombyten. Hon var riktigt duktig på att sitta också. Tills hon skrattade alldeles för mycket och tippade bakåt. Haha! Tur att mamma och pappa fanns nära till hands för att ta emot.
 
Coolaste dojjerna i stan...
Tittut! - Mamma, pappa och JACKIE! 
"Pappa, jag gillar inte min frisyr.." Dessa bloopers är så söta så jag kunde faktist inte radera dom. Bilden till vänster ser Jackie sådär lagom arg ut, jag tror inte att hon trivs i sin frisyr som pappa hade försökt fixa.
 
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70 mm F/2.8
ISO 125, 1/160, F3.5-4.5
Ljus:  Att fota hemma hos kunder kan vara klurigt men om man väl har hittat receptet för supermjukt ljus så kan man få till det oavsett miljö:Blixt Oktabox 120 cm snett framför på lägsta styrka. Vit reflexskärm på motsatt sida och framför Jackie för att ljusa upp skuggorna på sidan och under hakan. På barnfotograferingar försöker jag alltid ha så mjukt och "skugg-fri" ljus som möjligt. Det tycker jag blir finast på barn. Därav så många reflexskärmar:)
 

Scorpio

Jag är inte den som tror på astrologi i första taget. Men när jag tänker efter så är mina allra närmaste  Lejon, Jungfruar och Skorpioner nästan helt uteslutande.  Jag klickar allra bäst med skorpioner. Jag upplever dom äventyrliga och spontana medan de uppfattar mig som lugnet själv. " Du är så harmonisk" får jag ofta höra av människor som är födda under skorpionens tecken. Visst är det lustigt? 
 
Sahar, min wing woman här i livet är en Skorpion ut i fingertopparna. Busig, spontan och otroligt kärleksfull. Men man vill inte ha henne på fel sida.  Hon tassar inte omkring i vad hon tycker. Om hon gillar dig så vet du det. Om du mot förmodan har trampat på några tår så ser hon till att du vet om det, tydligt. Du kommer inte missa budskapet. Det är svart eller vitt, finns inga mellanting för henne. Det är precis så den här fotosessionen blev med henne - inga mellanting! Söt som honung och kraftfull som en skorpion. 
 
Bilderna med svart klänning bad jag hennes bokstavligen agera som en skorpion- alltså djuret.  Giftig, kraftfull och arg. Medan i de bilderna  där hon har gul tröja på sig bad jag henne vara sådär sprudlande glad, godisrosa och oskyldig. Dessa bilder kunde inte beskriva denna kvinna bättre!
 
 
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim