More is Less

Sakta men säkert börjar jag komma ifatt redigeringsjobb. Här har ni andra halvan av bilderna med Madde! Till skillnad från föregående bilder, valde vi att gå åt helt motsatt håll. Starka färger och stark redigering med mycket kontraster och färgmättnad.
 
Lagom är inte bäst
Jag är lite halvt allergisk mot "gyllene mellanvägen". Gör man nått så ska man ta i från tårna. Iallafall när det kommer till fotografering. Ska man ha super mjukt ljus då ska det mjuka elementen genomsyra färgvalet på kläderna, smink, håruppsättning och efterredigeringen. Man ska inte hålla tillbaka på nått. More is less helt enkelt. Samma sak gäller med dessa bilder. Jag kunde egentligen ha nöjt mig med blåa shorts och vanligt linne eftersom bakgrunden har så mycket färg. Men jag valde med flit den färgstarkaste toppen och som grädden på moset valde jag gult halsband och en sjal som fångar upp alla färger. En sak jag har lärt mig är att kameran "äter upp" alla detaljer. Allt från smink, hår och kläder. Nått som man kanske tycker är "för mycket" i vanliga fall blir oftast bra på bild. Det är iallafall min grundregel när jag stylar modeller!
 
 
 
Ljus: Beautydish rakt framifrån, snett ovanifrån. Modell nära bakgrunden därav de skarpa skuggorna på bakgrunden.
 

När alla går åt...

 
 
 EFTER:
 
FÖRE:
 
.. det ljusa hållet så vill jag prova att fotografera mörka och dunkla bilder.
Just nu är det väldigt populärt att fotografera superljusa krispiga bilder, men jag är ganska mätt på sådana bilder. Trots att mörka bilder inte är min stil så är det väldigt kul och lärorikt att experimentera. Beroende på om du sitter på en PC eller Mac-dator så kommer bilden se väldigt annorlunda ut. Men den rätta redigeringen kommer fram om man ser det på en Mac elle iPhone
 
Ljussättningen är inga kruseduller med. En beautydish rakt framifrån i placerad lite högre upp.Modellen står väldigt nära beautydishen som är på väldigt svag styrka. Däremot är redigeringen en annan femma ( se efter bilden). Jag har:
 • Ändrat kontrast/ljus/färg (LR)
 • Rätat upp bilden (LR)
 • Beskurit bilden (LR)
 • Balanserat ut hudtonen med mättnad/lyster/nyans (LR)
 • Retucherat huden med Hög/låg frekvensmetoden (PS)
 • Tagit bort fläckar med healing brush (PS)
 • Tagit bort mörka ringar runt ögonen med mjuk pensel och Dodge Tool (PS)
 • Ljusat iåå ögonvitorna och Iris med Dodge tool (PS)
 • Förstärkt skuggorna med Burn tool (PS)
 • Lagt på en färgpalett i brunt (PS)
 • Lagt på 3 olika kurvor som mörkar ner/ljusar upp olika delar av bilden (PS)
LR = redigerat i Lightroom
PS = redigerat i Photoshop
 

Keep the hat on

För ca 3 veckor var Terese, Ida och Madde i studion. Jag tror vi spenderade 3.5 timmar i studion men det kändes som 20 minuter. Vi hade fyra olika outfits och teman. Det har tagit mig en evighet att redigera bilderna och jag har bara hunnit med en fjärdedel, tyvärr. Men jag har bestämt mig för att lägga ner mer tid på redigeing för jag behöver träna på det.
 
Med dessa bilder har Jag jobbat mycket med hudretouch, skuggor och highlight. Resultatet blir då att skuggorna slår mot de blåa toner, highlight mot det gula, silkeslen hud och jämn hudton. Att redigera dessa bilder har alltså tagit mig kring 3 timmar!
 
 
Modell: Madeleine Borg
Ljus: Softbox 80x100 cm snett till höger uppifrån ca 1 meter ifrån modellen. 
Inställningar: ISO 200, f/8, 1/160
Objektiv: 50 mm

Höstnyheter!

 
 Dagens favoritbilder från fotograferingen med House of Doris!
 

 
 
 
 
 
 

Det värmer

Med jämna mellanrum trillar det in rekommendationer för mitt fotoarbete påLinkedin. Blir så fruktansvärt glad av dom! Har jag fotat för dig och du vill lämna en rekommendation? Gå in här och skriv några rader!
 
 
 

Ny header

Det var väl ändå dags för en ny header? Så jag laddade över min testbild från studion som jag tycker blev ganska rolig!
 
Det har varit lite tyst här på bloggen denna vecka. Jag har nämligen varit i Spanien och avnjutit Sangrias, god sällskap och svalkande havsvatten! Som vanligt bjuder jag på bilder från resan, men först ska jag fixa bilder från en modefotografering! Hörs snart igen!
 
Bild från blogg-arkivet 2013

RSS 2.0
Design by Tasnim