10 år senare

För ett par veckor sen fick jag förfrågan av min kusin och hans fru om jag kunde föreviga deras 10 års jubileum, dvs 10 år sen de gifte sig! Självklart ville jag det, finns ju inget roligare att ta kort på sina nära och kära. Bilderna  blir då alltid liiite mer genuina eftersom alla känner varandra och man vågar slappna av. Det gäller även mig , jag kan ge galna förslag utan att behöva tänka"åh nej nu kommer de tycka att jag är knäpp".... för dom vet redan hur knäpp jag är egentligen;)
 
Location location location?
Dessa bilder tog vi ca 45 min innan alla andra gäster skulle komma och jag hade ännu inte duschat och gjort mig iordning. Det fanns varken tid eller ork ( värmeslag! 34 grader den dagen) Så jag hittade en gräsplätt precis  vid skolan som är en bit bort från där de bor. Det funkade ju galant! Man kan nästan tro att de  är ute i någon vildvuxen äng. Men icke, bakom dom är det en skolgård, bussstation, fotbollsplan och allt annat som är ganska oromanstisk. Det är fotograferingens magiska bild, allt handlar om vinklar och ljus ;)
 
Här kommer ett litet smakprov!
 
10 år senare så finns dom här två också:)
 
 
 
 
Juste.......
 
....10 år senare är släkten ännu större och tjockare. Man får aldrig glömma att ta en selfie, det är exakt det som händer här på festen;)
 

HEJ!

Säg hej till Hanne allihop!
Henne kommer jag fota en hel del nu i höst för HouseOfDoris.com. Dessa bilder tog vi idag i studion. Hon är glad skåning som påstår sig vara obekväm framför kameran, men det tror jag inte på. Alltså att hon är är obekväm framför kameran, hon är så duktig!  Skåning är hon garanterat!
 
 
Bakgrund: Mina nya pappbakgrund- klart en bättre investering än vinyl! Lättare och så slipper man rengöra dom. När det blir smutsig så river man bara av dom. Upplever också att man slipper fula veck och glansränder som kan uppstå på vinyl. Bakgrunden blir liksom flytande ocht man kan inte se vart den är början eller slutet. Gillar´t!
 
Ljus: Två 80x100 cm softboxar riktad mot bakgrunden. En oktabox 120 cm på bomstativ högt upp framifrån riktad nedåt.
 
Inställningar: ISO 200, f/8 1/160

Men´s Fashion - Stadshuset STHLM

För två veckor sen hade jag fotografering med Sassan! Inför den här fotograferingenhade jag denna mood board som heter Casual chic. Jag tycker verkligen att vi fick till det! Sassan var otroligt duktig, han poserade inte, han bara rörde sig sakta hela tiden. Det gör att man får väldigt naturliga bilder. 
 
Fler bilder från den här fotosessionen hittar ni på melodifoto.se 
 
 
 
 Ljus: Naturlig samt Bbixt, Visico 400Ws
Objektiv:50mm samt 70-200 mmf/2.8

Burströmarna

För ca 4 veckor fotograferade familjen Burström. Ni som följer min blogg vet att jag har assisterat Jens på bröllopsfotografering. Han är en grym fotograf. Så det blir extra pirrigt när man får frågan av andra fotografer att  föreviga dom på bild. MEn det gick hur bra som helst trots att vi valde att utmana ödet och fota barnen kl 20.00, dvs när det är läggdags för dom. Anledningen till det var att vi ville ha det vackra kvällsolen! Det var inte glada miner heeela tiden kan jag säga, men vi fick till en och annan bild. Jag fick muta med russin, såpbubblor och små "magiska" djur kan jag säga.


 

Beige

I 30 graders värme tvingade jag Åsa att komma till studion för att hjälpa mig att få upp dom nya bakgrunderna som har kommit. Jag har beställt bakgrundspapper i färgerna beige rosa, lila och vitt. Färgen som jag tror kommer vara en stor favorit till hösten är den beige som ni ser nedan! Med rätt exponering kan man få den sådär härlig murrigt brun färg eller ljusbeige. Jag älskar den! Imorgon ska jag få möjlighet att experimentera mer i studion för då kommer Terese för att flippa loss med mig  och mina knäppa idéer!
 
När vi änligen fick upp bakgrunden ville jag testa hur den blir på bild, det var bara att slänga på sig "dagens fynd" från Myrorna (hatten) och en trenchcoat som jag fått låna från HOD för att gömma mitt svettiga nylle och fruktansvärda outfit.
 
Jag ser framemot att ta herrmode med den här bakgrundsfärgen. Ser gula/bruna/oranga nyanser komma till sin fulla rätt!
 
 
Åsa fick hjälpa mig att ta bilder. Jag tror att hon har en dold talang som hon borde definitvt ta och utforska, tycker ni inte?
 
Ljus:Beautydish
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8
Inställningar: ISO 200, 1/160, f/8
 

Behind the scene - Mens Fashion

I helgen var jag i Stockholm och började mitt projekt med herrmode. Jag behöver utöka min portfolio med modebilder på killar.
 
30 min innan jag skulle träffa Sassan (modellen) för plåtning så ÖSREGNADE det. Jag hade inte så mycket hopp för att det skulle bli en plåtning överhuvudtaget. Men regnet avtog och Sassan levrerade till 110%. Bilderna kommer att komma upp snart, både på bloggen och min hemsida. Men under tiden bjuder jag på lite BTS bilder på en mycket svettig och osminkad Melodi. 
 
På min instagram har jag bjudit på en sneak peak från fotograferingen. Kolla in där om ni vill ha en tjuvtitt på vad som komma skall. På instagram heter jag  MELODIFOTO.
 
Lämnade Sassan ensam med kameran i 5 sekunder och han lekte paparazzi vilket jag är tacksam för, annars hade jag inga bilder att bjuda på!
 

Tillbaka till studion

Idag får jag leverans av nya "leksaker" till studion! Bland annat bakgrundspapper i roliga färger. För att motivera mig själv behöver jag ibland köpa nått roligt som sporrar. Färgglada bakgrundspapper var lagom för att sparka igång kreativiteten!

Eftersom det har varit någorlunda sommarväder har alla fotograferingar varit utomhus. För tre veckor sen var Dimona och tog CV bilder i studion . När vi var klara så bestämde vi oss att balla ur lite.

Det här är min favoritbild som jag har gjort tre olika redigeringar på! Jag älskar att Dimona ser lite utomjordisk ut med alla färg och rörelseeffekter!
 
 

TIPS - Mood board

Inför varje fotografering försöker jag göra en mood board, dvs en kollage som beskriver känslan som jag vill uppnå med bilderna. Att göra sådana kollage är guld värt för man får en klar bild av vad man vill uppnå. Men att göra kollage brukar ta tid och det är lite knepigt. Men så  jag halkade över gratis programmet Moodshare. Det är som en dröm!
 
Du kan inte bara ladda upp bilder, du kan också lägga till filmklipp, länkar och färger. Ni kan vara flera som jobbar samtidigt med samma mood board fast än ni sitter på olika datorer. Sist men inte minst kan du spara alla dina mood boards i olika projekt. När du är klar kan du skicka dom till modellerna/stylister/ make-up artisterna antingen via en länk eller ladda ner dom som en PDF.  Helt fantastisk är det - jag är frälst!
 
Här är två mood boards från mitt herrmode-projekt:
 
Gentleman with a swag
 
 
Casual chic

Lazy saturday

Min familj, min trygghet. Ingen annanstans hämtar jag ork, kraft, och kärlek som hos min lilla-stora familj. Lördagen bjöd på stekhet sol och min bror bjöd på svalkande pooldop, grill och rosévin! 
 
Såhär är dom - mina rötter som håller i mig stadigt när det blåser lite hårt, torkar bort mina tårar och är lycklig för min skull när allt är precis sådär perfekt som livet kan vara ibland, som denna lördag!
 
I got it from my mama!
        Pappa och bror spekulerar i nästa affärsidé som ska ro hem miljarderna. Så är det i en entreprenörsfamilj, stora drömmar - ALLTID! 
The CLAAAW
Haha den här bilden är dunder! Jag bad honom se lite cool ut vid grillen, samma sekund så brände han sig och skrek rakt ut. Då sa det bara "klick" i kameran
T.v Jag som måste prova studsmattan. Har 20 bilder där jag hoppar och gör exakt 20 olika poser. Jag bjuder på den mest normala. T.h Facetime med syster som bor i USA och hennes barn. Det brukar vara höjdpunkten. Alla samlas runt lilla skärmen och pratar i mun på varandra. Man blir inte klokare men roligt är det!
Facetimen fortsätter med mamma och pappa!
Den här mannen är lugnet och tryggheten själv! Älskar honom till det oändliga. Min bror!
Nicole - Guddotter, brorsdotter och denna dag mycket trotsig! ;)
HELA familjen Matilla-Roohi
Dom här två har varit ihop sen de var 15 år! Tror de firade 25 år jubileum för några veckor sen. Det är mer vad det flesta kan säga!!
Melissa och Mamma Tanja! Lika som bär!

Michaelas & Johans Bröllop

 
Äntligen är bilderna från detta bröllop levererat så jag kan med gott samvete publicera dom här på bloggen!
Här är några av mina favoriter bland alla 400 bilder - Enjoy!
 
 
De som följer mig på instagram ( MELODIFOTO) har fått sett hur denna selfie blev. Hilarious!
Objektiv:
Porträtt, inredning, vimmel: 50mm f/1.8 och 70-200 f/2.8
I kyrka: 24-70mm f/2.8 och 70-200 f/2.8

RSS 2.0
Design by Tasnim