Fairy tale

Jag vet inte om jag behöver skriva så mycket om den här fotosessionen. Den talar för sig själv liksom. Inspiration till fotosessionen och redigeringen hittade jag i sagornas värld, drömskt ljus, mycket hår och lite magi som Lisa alltid levererar.
 
Stylingen
När jag var i Usa så köpte jag på mig en hel del rekvisita, bland annat dessa blommor. Dessa satte vi i håret på Lisa. Det var svårare än vad man tror, de faller av och hamnar på sniskan men vi fick till det till slut. Håret hade Lisat förberet med att locka som vi på plats i studion tupperade så det såg ut som hon har bott ute i skogen halva sitt liv. Sminken hade Lisa fixat själv, hon är grym på det och jag litar på henne 110%. Därför får hon fria händer att göra exkat hur hon vill  varje gång vi fotograferar :)
 
Ljuset
Innan vi bestämde oss för den här ljussättningen bökade vi en hel del. Ändrade ljuset minst 10 ggr tills jag kände att resten av effketerna får jag fixa i Photoshop. Tur att Terese var på plats som stod ut med att jag ändra mig och hjälpte till med ljuset. Lisa var glad och tålamodig från början till slut. 1½  -2 timmar tog fotograferingen. Från styling tills vi packade ihop!
 
 
 
 
 
Objektiv: Sigma 70-200mm
Ljus: Beautydish 55 cm - keylight. Softbox 70x140 cm till motljus.
Inställningar: ISO 100, f6.3-8 1/160
 
 

House of Doris

Även om jag gör inte så mycket väsen  om det så har jag varje vecka fotografering med House of Doris- butiken. Idag fotade vi med Caroline Ögren! Så duktig och proffsig. Ska bli kul att fota med henne framöver. Som vanligt gick fotograferingen i rysande fart, kring 20-25 plagg på under en timme. Här går det undan!
 
Ljus: Tre ljuskällor! En Beautydish 55 cm , en softbox 80x100 cm och en blixt bakom modellen för att ljusa upp skuggan. Vit reflexskärm på motsatt sida av Beautydish och Softbox
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70 f/2.8 (Mitt mest använda objektiv någonsin!)
Inställning: ISO 200, f/8, 1/160
 
 
 

Flower burst

Jag har inte glömt bort er mina vänner! Men jag har bestämt mig för att trappa ner lite på tempot när det gäller fotograferingen. Försöker jobba mindre och ha mer roligt, så det kan ibland bli så att bloggen blir lidande.
 
Bara för att jag har varit elak och inte bjudit på någon inspiration på länge så tänkte jag visa er en tjuvtitt vad jag, Terese och Lisa hittade på för skoj i studion idag!
 
Ni får en bild idag men fler kommer snart:)
Ni som inte vet så är Lisa med i årets säsong av Top model Sverige!

Hemma!

Hej vänner!
 
Nu är jag hemma i Sverige, något brunare, 15 par skor rikare, med en hel ny sommargarderob och minneskort FULLT med bilder. Dessvärre har jag inte hunnit redigera alla bilder men det kommer pö om pö. Jag lovar!
 
Men nu ska jag tillbaka till jobbet och försöka hålla mig vaken fram till lunch. Den här tidsomställningen tar kål på mig. Vaknade inatt kl 04, kanske är det värt att tillägga att jag somnade kl 03.00. Varit på jobbet sen kl 06! Tjohooo.. eller nått, bara för att hålla humöret uppe. Tills vidare bjuder jag på en tjuvtitt på vårt andra outfit omvbyte när jag fotade Sanaz. Spännande va?

 

California girl

Som ni redan har läst har jag varit på Venice Beach och fotat Sanaz i veckan. Vi hann med 3 olika teman och ombyten! Snacka om att vara effektiva och målmedvetna trots kalla vindar:)
 
Om ni ska fotografera i Los Angeles så ska ni åka till Venice Beach. Här finns det så många olika miljöer man kan leka med. Allt från grafitiväggar, palmer, sandstrand,  betongväggar och klippor.  
 
Här kommer några av mina favoriter med Hippie/california-girl temat:)
 
 
 
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2,8
Inställningar: ISO 100, f3,5 1/320 -1/1250
Ljus: Endast naturligt ljus utan hjälpmedel.
 

Baby-tyg

Jag kommer att ta med lite fotograferingsrekvisita när jag åker hem till Sverige, bland annat dessa fyra tyger som passar alldeles utmärkt till barnfotografering. Jag tog testbilder för att se hur tyget blir på bild. Både när de är fokus och i oskärpa. Bokehn blir superfint trots att bilden är tagen genom att  bara hänga tyget över stolsryggen. Med lite längre avstånd mellan bakgrund och kaninen så blir det nog ännu snyggare. Min personliga favoriter är den gröna och rosa tyget. Jag har köpt några extra av dessa tyger. Så om ni vill ha någon av dessa tyger så maila mig!

Mått: Ca 1,5 meter bred och 2,5 meter lång ( passar då även lite större barn och inte bara nyfödda)
Pris: 450kr (frakt ingår i priset)
Antal: Endast 2 st av varje färg.Först till kvarn!
Beställ genom att maila: Melodi@melodifoto.se

Rosa medfastsydda blommor
Grönt: Tyg med kråsande blommor
Benvit (ivory): Tyg med kråsande blommor
Lila:Tyg med kråsande blommor
 
Hittade en fotograf som använder exkt samma tyg. Resultatet blir såhär fint:)
 

Headshot

När jag var på Venice Beach och fotograferade Sanaz så passade vi även på att ta några headshots. Headshot är  i grund och botten porträttbild och används som PR-bilder för skådespelare, modeller, författare, eller andra kända personer. Viktigt med en headshot är att modellen inte ska vara superstylad med knasig smink och hår. 
 
Det jag tänkte bjuda på är bilderna som  jag har knäppt "mellan tagningarna". Förmodligen kommer Sanaz inte använda dessa , men jag fullkomligt älskar dom! Hennes genuina skratt känns rakt igenom bilden.
 
Fler bilder med olika teman  från den här dagen med Sanaz kommer upp i bloggen inom kort! Så håll utkik!
 
 
Kamera;Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70 f/28
Inställning: ISO 100, 1/400 f/3,5
 

Photo shoot Venice beach

Just nu njuter jag av underbar solnedgång på Venice beach i Los Angeles samtidigt som jag får göra nått jag brinner för. Kan inte bli bättre. Jag  tror att det är det här som kallas livet:)

Bilderna från fotografering kommer förhoppningsvis snart. 

iPhone bild


Oscarsgalan

Idag  var det Oscarsgalan här i Los Angeles så jag bestämde mig att bege mig ut till Hollywwod för att bara dokumentera allt som händer runtomkring. Flera gator var avstängda så det var väldigt begränsat med ställen man kunde knäppa bilder. Det var rent omöjligt att ta några bilder på röda mattan eftersom de hade skärmat av området med svart duk. Men stämningen var på topp och det var massa människor ute för att få sen en glimt av sina favoritkändisar. Det fanns gott om polismän och kamerateam på plats så jag och min zoomobjektiv  smälte rakt in i massan.
 
Mitt i allt blev jag intervjuad för en reklamsnutt. Fråga mig inte hur eller varför. Typiskt att sånt ska hända när man har galet stort burrigt hår och osminkad, haha!
 
 Den här tjejen i rött hade gått vilse. Fick hjälp av några polismän att hitta rätt. Vart hon skulle var oklart, men snygg var hon!
Vägarna var trafikerade och avstängda.
Närmare än såhär kom man inte röda mattan...
 
Dessa polismän, som tagna ur film, saknar bara Donuten i andra handen
Folk försöker få en glimt av kändisarna som är precis bakom stängslet.
Vissa var uttråkade
medan andra hade roligt ändå trots att känisarna lysde med sin frånvaro
Los Angeles är även känt som "La-la- Land". Finns en härlig kompott av människor. En zebra-rosa klädd katt på axeln. Inga konstigheter.
Runt varje hörn fanns ett kamerateam
 
Gjorde en liten intervju med dessa killar! 
Ännu kamerateam på plats! Killen till höger envisades att hoppa fram framför kameran så fort jag skulle knäppa bild. Titta det lönade sig för han hamnade på bloggen minsann!
När Oscargalan väl började så var alla barer i kvarteret fyllda. TV:n var på och man kollade på galan. Eller dansade på bordet när rätt skådis vann.

RSS 2.0
Design by Tasnim