Wedding

Visst är jag dålig på att uppdatera bloggen? Man har ju sina perioder! Just nu leker livet och dagarna bara svischar förbi, så bloggen blir lite lidande!  Så för att ni inte ska lämna mig helt ensam på bloggen tänkte jag bjuda på några bilder från Emelies Workshop för två veckor sen.
 
Dessa bilder är tagna med bländarförval ( A eller Av inställningen på kameran) och jag måste erkänna att jag tycker att det är en utmaning för mig som gärna kör i manuellt. När man fotar med det så handlar det helt och hållet om att hitta rätt ljus för att kameran ska kunna exponera rätt . En liten skiftning av ljuset så blir bilden galet felexponerad. Men träning ger färdighet heter det ju! 
 
Jag har ca 700 bilder från den här workshopen som jag måste gå igenom. Så fler bilder lär dyka upp, iallafall när jag hunnit gå igenom  och redigerat alla bilder som ska levereras till kunder. 
 
Puss & kram på er som tittar in här trots sega uppdateringar;)
 
 
 
 
 

Minikurs i kvällssolen

I onsdags höll jag en grundkurs i fotografering. Anki, Janne och Anneli var med på kursen och syftet var att de skulle våga lämna automatläget på kameran. Efter ca 1,5 timme teori om kameran och hur den funkar så begav vi oss ut i stadsparken där de fick lära sig att fotografera i A/Av läget, bländarförval. Det är ett halvautomatläge och en bra inkörsport tycker jag! De lärde sig riktigt snabbt och jag tror att de fick en och annan bra bild! Förhoppningsvis har de fått en nytändning när det gäller fotografering!
 
 
Anki och Janne provar att att bilder på Anneli!
Härliga motsolsbilder fick vi också!
Anneli fick agera som modell:)
 
Nu har jag packat kameraväskan för imorgon bär det av för bröllopsfotografering ! TJOHO!
 

Workshop med Emelie

I söndag var jag på 11 timmars bröllops Workshop med Emelie Ohlsson. Otroligt härlig kvinna, lättsam och pedagogisk!
 
Vi fotade förberedelserna på Hotell Stureplan, sedan vigsel i kyrka och sist men inte minst en och annan porträtt. 700 bilder i minneskortet ska gås igenom och redigeras. Spännade!
 
Men här kommer lite behind the scene bilder med övriga deltagare på kursen.
 
Selfies är ett måste... såklart!
Emelie i egen hög person! Haha!

Improvisera

Jag tror att improvisera är min grej. Eller jag tror inte, jag är ganska säker att så är det! Jag har nog aldrig riktigt planerat in i sista detalj när jag ska fotografera. Jag litar på att det blir bra oavsett. Precis så är det när jag ska fota för House of Doris. Idag var det dags att ladda på med nya banner bilder för webshoppen. Ska jag vara ärlig så var jag osäker om ens fotograferingen utomhus skulle bli av eftersom det var så mulet. Men det löste sig, solen tittade fram alldeles lagom till fotograferingen och bilderna blev inte nått annat än underbara med Carolina som modell!


 
Inställningar: ISO 400, f3.2-4 1/800.  Körde på bländarförval idag för ovanlighetens skull, därav lite uddare inställningar. Kul att leka med andra fotograferingstekniker.
 
 
 

Pre-session: Michaela och Johan

Märks det att det är svinkallt och lilla Astrid inte allti vara med på bild? Nej jag tänkte väl det! Det här är några bilder från pre-session som jag hade med Johan och Michaela som gifter sig i maj. Vi testade ljuset på de olika platserna och planerade fotogarferingen! Så kul!!
 

 

Det lönar sig

Förra veckan tog jag ju headshots på Reza! Redan dagen efter hade han gått på en casting när han hade skickat in de nya bilderna. Det roliga är att när jag tog bilderna så sa jag att han kommer till sin fulla rätt med kostym, det är en viss maffiosokänsla över hela hans look. Och jag hade tydligen rätt! Idag såg jag denna bild på instagram! Snacka om jag blev glad för hans skull! 

Det lönar sig att ta bra headshots helt enkelt!

Han har lovat att han ska nämna mig i sitt tacktal när han tar sin första Oscar ;)  


Vad är en bal på slottet...

Förra söndagen spenderas till stora delar att fota massa bal- cocktail- och studentklänningar. Ni som fäljer mig på instagram (Melodifoto) fick en liten förhandstitt.
 
Inga pekatkulära ljussättningar inte, vanlig katalogljussättning rakt upp och ner. Har fått efterhand fixa ljussättningen så att de vita plaggen inte tappar så mycket detaljer.
 
Här är Sahar och Natalie som står modeller!
 
Organiserad kaos  och barfota, det gillar jag! Såhär ser det ut när jag fotar i studion:) 


Headshots with Reza

Idag bar det av till studion igen för headshots åt Reza. Honom har ni sett i ett flertal reklamfilmer. 
Det var väldigt längesen jag skrattade så mycket under en fotografering. Det finns liksom inga spärrar med skådisar, det kör gasen i botten och leverar alla möjliga känslor!
 
Ljus/Inställningar
Ljussättningen variar ganska markant på alla bilder, allt från en enda ljuskälla till fyra blixtar. Jag vet inte om alla varianter kom med här. Med kamera inställningar är detsamma! ISO 200, 1/160, F/8. Inga konstigheter.
 
Efterbehandling
Som ni ser så har jag lekt med olika sorters svartvita konverteringar. Jag har fått en grej för lite halvmatta bilder. Ger en gedigen känsla till bilden.
 
Så vilken är min favorit? Vi tog ca 200 bilder och efter en snabbsortering valde jag ut dessa, utan någon större eftertanke, jag kommer förmodligen hitta fler go´bitar snart! Men av dessa jag har valt så är den första bilden storfavoriten! Den skulle lätt kunna platsa på någon hipp tidning. Ansiktuttrycket och kroppshållningen är sådär lagom nonchalant och kaxig. Love it!
 
Jag är tydligen rolig när jag ger direktiv:) Haha! 
Man kan ju inte vara allvarlig hela tiden, måste släppa loss framför kameran också;)
 
Här nedan har ni några reklamfilmer han har varit i:)
 
 
 
 
 
 
 

Vardagsbilder..

Förra helgen var det strålande sol och det kändes som om sommaren äntligen hade anlänt! (Men oj så fel jag hade när vi på Valborg fick massa snö! )
 
På väg hem  från studion valde jag att titta förbi mina föräldrar. Tur det, för just då var mina små stjärnor där, mina brorsdöttrar.  Kameran åkte fram och jag förevigade några av dom finaste människorna jag vet.
 
Vattenpistol är kul!
Säg mjao!
Säg RAAAAWWRRR!
 
 
Ute i stadsparken hittades på massa bus med farföräldrar:)

RSS 2.0
Design by Tasnim