Hallå, någon där?

Är ni kvar vänner? Man kan nästan tro att jag har har försvunnit från jorden yta. Fokus ligger på mitt jobb och när jag har mitt fokus på nått är det bara det som gäller till 110%, vilket är på gott och ont. Men nu måste jag bli duktigare att fotografera mer, för när jag fotar så fyller jag på med energi och glädje. Jag ser  på Facebook mina duktiga fotovänner tar massa fantastiska bilder och det sporrar mig. Så i helgen ska jag försöka ta tag i all retoucharbete som väntar så jag kan bjuda på lite coola bilder. 
 
Nedan har jag bilderna från uppdraget med Maggio. Robin var helt underbar att fota. Lättsam, lätt till skratt och duktig på att ta direktiv ( trots att han inte behövde det så mycket). Utmaningen med dessa bilder var att inte få ljusreflektioner i glasögonen och klockan. Pilligt och många detaljer att hålla reda på. Men vi fick minsann till det.
 
Bilden är ljussatt med en softbox rakt framifrån uppifrån. Inget mer och inget mindre. Bakgrunden är vit men Robin sitter en bra bit ifrån den så då blir den mörkgrå.
 
Hoppas att ni gillar dom!
 
 

Slipsmakeri - Uccello

Nu kan jag äntligen bjuda på  fler bilder från fotograferingen jag hade med Uccello.se. En regning oktoberdag bjöd på rätt stämning men inte optimala ljusförhållanden. Tjocka gråa moln på himmlen som verkligen gav osmickrande skuggor. Men som man säger : Make it work. Så det var det jag och Kenny gjorde. En del tålamod, klädbyten och miljöombyten så lyckades vi med dessa lifestylebilder.
 
Kompromissa på ISO:t
Jag fick verkligen trycka upp ISO:t en hel del trots att vi var utomhus mitt på ljusa dagen ( runt 13-14 tiden). För att bilderna inte skulle bli allt för brusig fick jag ha kortare slutartider än det som är normen för rörligt motiv. Jag bad Kenny röra sig riktigt långsamt eller stanna"mitt i en rörelse" för att jag inte skulle få rörelseoskärpa (oskärpa som man får när man inte lyckas "frysa"bilden). Allt som allt är jag nöjd med bilderna, men jag hade önskat att jag hade fått lite bättre ljus så hade bilderna varit knivskarpa. Chansen är stor att jag är onödigt kritisk eftersom jag är bortskämd med studioljus:)  Mina inställningar ser ni längst ner i detta inlägg.
 
Inställningar: ISO: 800 - 1250. Slutartid: 1/125-1/250, f2.2-4
 

RSS 2.0
Design by Tasnim