Maggio Experience

Idag har jag fotat Robin och Lisa! De ska pryda en och annan tidning för  smyckesmärket Maggio.se.

Vilken utmaning det är att fota två personer samtidigt! Båda måste ha sina poser sitta som smäck- samtidigt! Dessutom få ljuset rätt exponerat på båda. 

Slutresultatet av bilderna kommer inom kort. Tills dess får ni nöja er med Behind the scene bilder!
 
Robin, Kasper och Lisa! 
 
Två nedersta bilderna har jag lånat från Robin: www.robinsebastian.lovefor.fr


Say Cheese

Alla har vi styrkor och svagheter. Jag är urusel på att vara strukturerad och organiserad när jag fotar. Varje gång jag har försökt vara det så har jag misslyckats. Jag har fått höra att min styrka när jag fotar är att jag får människor att slappna av och skratta. Inte sällan slutar fotograferingar i gapskratt, den här fotosessionen med Farnoush var inget undantag. Han ville ta bilder till en kampanj, vi hade ont om tid och både var trötta. Men det gick ju bra ändå, det var bara att plocka fram det jag gör bäst bara;)
 
Man får inte glömma att  ta bilder när personerna inte är beredda på det. Älskar bilder som är inbetween poser.
Här kommer några inbetween shots!
 
 
Ljus: Två softbox riktad mot bakgrunden. 80x100cm. En beautydish 55cm i ansiktshöjd.  En meter ifrån Farnoush, rakt framifrån.  En softbox 3 meter ifrån för att fylla ut skuggor och belysa från midjan och nedåt. Sammanlagt 4st ljuskällor.
Kamera: Nikon D800 + Sigma 70-200mm f/2.8
Inställningar: ISO 200,1/160 f/8
 
 
 

Top Model Sverige -Behind the scene

För ett par veckor sen fick jag möjligheten att fotografera ett event med årets Top Model deltagare. Jag passade även att fota bakom kulisserna. Här kommer ett smakprov vad som pågick innan modevisningen. Superkul var det och jag tror att jag har hittat mitt kall, modefotografering!
 
 
 

Uccello

Uccello, det är det nya herrmärket som lanseras nu i vinter/höst! Jag fick äran att fota deras lifestylebilder idag. Jag tänkte bara titta in här på bloggen och bjuda på en teaser.
 
Sanningen är att jag har en hel drös med bilder som väntar på att efterbehandlas så det kommer att komma massa  härliga bilder från olika fotosessioner jag har haft senaste tiden. Men eftersom mitt jobb tar väldigt mycket tid och energi just nu så har fotograferandet bli lite lidande. 
 
Vilken edit gillar ni? Färg eller svartvitt?
Naturligt ljus, Objketiv 50 mmf/1.8

Autumn Fashion

Jag har faktiskt inte så mycket att säga om dessa bilder förutom att de är så freaking SNYGGA! 
Älskar stylingen  som Wenche har fixat (House of Doris), Hannes otroliga insats framför kameran och jag själv som lyckades med ljuset (haha, nej jag är inget stort fan av jantelagen). Så hurra för oss som har gjort en galen grymt insats på knappt 1 timme i studion!
 
Ljussättning
Beautydish ca 1 meter ifrån Hanne rakt uppifrån. Samt en stor softbox ca 4 meter ifrån Hanne , placerat låg ner för att ge ljus från midjan och ner.
 

Uppsalavimmel

I lördags eftermiddag passade jag på att ta oufitbilder med Lisa. Efter att varit på galej på fredagen och bara fått sova 3 timmar på natten så tycker jag att vi lyckades få till riktigt bra bilder. Som vanligt är ett samarbete med  Lisa supersmidigt. Hon höll humöret och tempot uppe mellan ombyten medan jag drack mitt kaffe för att piggna till :)
 
Såg nu att en av bilderna har hamnat på Uppsalavimmel. Superkul! Alltid lika smickrande att ens bilder används i sådana sammanhang, och ännu gladare blir man när de anger fotograf/behåller vattenstämpeln! Win-win!
 
 
Originalbilden

RSS 2.0
Design by Tasnim