Those Legs

En av de fotograferingar jag är mest nöjd med! Allt från outfit, ljussättning och smink. Hela idén bakom fotograferingen var Lisas. Hon behövde nya headerbilder till sin blogg så självklart ställde jag upp! Styling och smink stod Lisa för eftersom det var hennes idé vi skulle förverkla. Utifrån några inspirationsbilder som hon hade skickat ljussatte jag så gott jag kunde och det blev en av de enklaste ljussättningen som finns. En ljuskälla från högersida. Thats it! Inget mer och inget mindre. Ljuskällan är en STOR oktabox på 120cm som gör att det blir stor spridning och ganska mjuk ljus!
 
Sjukt nöjd med bilderna! Kvinnligt, sensuellt och tufft! Precis min stil!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu....

... Händer detta i studion:) SCALA - ljusuppsättning

Scala
Ni som följer mig på instagram (melodifoto) fick se förra veckan en Behind the scene video när vi fotade massvis med balklänningar från butiken SCALA (på instagram heter dom ScalaSthlm). Det ska snart öppna en webbutik och behövde därför förnya bilderna.
 
Ljuset
Eftersom de ville ha helkroppsbilder och (såklart) jämn exponerad överallt på klänningen fick jag tänka till en extra varv när jag ljussatte.
  • Som vanligt körde jag två blixtar på bakgrunden fär att slå ut alla skuggor
  • en stor oktabox ca 2-3 m framför modellen (för att få snygga skuggor och ljus på överkropp)
  • en stripbox ( smal avlång softbox som jag placerade på bredden)  för belysning till nederkant av klänningarna.
Nedan har jag lagt till ett ljusdiagram så ni får en bättre bild av ljussättningen.
 
Skuggor 
Resultat blev jag väldig nöjd med! Älskar skuggorna som faller på Sofies och Natalies kindben och under haka! När man börjar bli lite varm i kläderna med studiofotografering så börjar man kolla på skuggor och  catch lighten i ögonen. Skuggor som faller rätt är det SNYGGASTE och mest karaktärsskapande för en bild tycker jag. Det är typ det enda jag kollar på nuförtiden när jag ser reklamskyltar, bläddrar i tidningar eller kollar på tv! Jag är helt arbetskadad;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte bara bilder

När jag fotar för House of Doris så brukar jag även göra deras banner. Jag börjar tycka att det börjar bli allt roligare att göra dom. Idag hade jag fått direktiv om en mörkare bakgrund och minst en helkroppsbild på banner. Med dom kriterierna fick jag fram detta! 
 
Grå bakgrund
Bakgrunden som Hanne står på är kritvit. För att få den så grå som jag ville fick jag helt enkelt släcka lamporna som jag brukar ha riktad mot bakgrunden. Sedan flytta huvudlampan ( den som ljussätter Hanne) ca 3 meter längre bort från bakgrunden och Hanne får flytta med så hon står längre ifrån bakgrunden. På så sätt får hon samma exponering/ljus som hon alltid fått men bakgrunden får mindre ljus på sig och därför får en mörkare ton.
 
 
 
Kamera:Nikon D800
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8
Inställningar: ISO 200, f/8, 1/160
 
 
 

Fota fotografen

Förra söndagen var jag ju på bröllopsworkshop och bästa Terese var också där! Efter utbildningen så tvingade jag henne  att ta några bilder på mig som jag kunde använda till bloggen ( bokstavligen tvingade henne, för hon var dödshungrig och hade helst sluppit, haha!).  Saken är att jag står alltid bakom kameran och om jag mot förmodan står framför så är det självporträtter vilket är ganska bergänsade. Eller så har jag tjatat på någon vän  att ta bilder, och dom bilderna lyckas ALLTID bli suddiga. SÅ med andra ord tänkte jag inte låta Terese slippa undan ;)
 
Här är ifall ett urval från en blåsig stockholm.
 
 
 
Jag älskar blooper,speciellt på mig själv! Bästa bilden av alla om ni frågar mig!
Kamera:Nikon D800
Objektiv: 70-200 mmf/2.8
Inställningar: ISO160, F2.8, 1/320
 
 

Brigitte Grenfeldt

I söndag var jag på workshop med Brigitte Grenfeldt som är en av de främsta bröllopsfotograferna i Sverige. Det var lärorikt att se hur en megaproffs jobbar med brudparen. Självklart fanns det en massa möjligheter att ta bilder så jag passade på såklart. Ett stort eloge till brudparet som som höll humöret uppe trots 20 fotografer och kalla vindar!
 
Här är några bilder som jag tog under dagen. Jag är ju så svag för ögonblicksbilder. Ni vet sådana bilder man lyckas ta när brudparet är bara i sin egen bubbla. 
 
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8
Plats: Stadshuset Stockholm
Ljus: Befintligt
Workshop med Brigitte Grenfeldt.
 

RSS 2.0
Design by Tasnim