Make it work!

I mellandagarna var vi ute för att fota produktbilder för ett nytt märke, Sthlmfactory. Vi skulle bland annat ta stämningsbilder. De var första dagen på året det var minusgrader och Micke som skulle vara med på bild började bli för frusen med en enda tröja  Det fanns en timmerstuga som var öppen och uppvärmd, så vi klev in där och passade på att ta några bilder på plats.
 
Ljus
Jag kunde inte använda min beautydish jag hade med mig för ljuset studsade runt alldeles för mycket. Taket var lågt och gulmålad, likaså var väggarna. Vår enda ljuskällan blev ett smalt fönster och upplättning med själva kamerablixten (på lägsta styrka och täck för med en papp-bit).
 
Bländare
Jag behövde också korrigera inställningen på kameran. Jag fick använda största bländaren på mitt objektiv Tamron 24-70mm som f/2.8. Jag valde att använda objektivet för vi hade extremt trångt och behövde zooma ut en hel del. Detta är inte min skarpaste objektiv men enda som funkade i trånga utrymmet.
 
Slutartid
Minst möjliga slutartid för mig för att kunna ha en någorlunda skarp bild är 1/125. Många kan ha en stabil grepp ända ner till 1/60. Men jag vet av erfarenhet att jag är ganska skakig , speciellt med Tamron objektivet som är ganska tung.
 
ISO
Så nu återstår bara ISO:t för mig att anpassa så jag får rätt exponerad bild. Fick trycka upp ISO:t ända till 2000 vilket gör bilden väldigt kornig. Men med rätt redigering så blev bilden riktigt bra. Bilden känns robust och äkta tack vare just kornigheten. Så även om man har ganska dåliga ljusförhållanden kan man få det att funka, bara man har en tanke kring hur  man ska redigera bilderna efteråt.
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim