Lices.se

Äntligen har jag tagit mig tiden att redigera bilderna från någon vecka sen på Rådhuset i Uppsala! Lisa a.k.a Lice behövde ny headerbilder så efter lite inspirationsbilder föddes dessa bilder. 

Till mitt förfogande hade jag en  beautydish, det var allt jag orkade kånka med genom stan. Jag sjukt nöjd med bilderna och Lisa leverade som alltid. Efter 30-40 min var vi klara .

Fler bilder dyker upp på Lisas blogg; lices.se

Släng inte dina bilder!

I början när jag fotade kände jag att det var ett nederlag när bilderna inte blev precis som jag hade tänkt mig direkt i kameran. Jag kunde slänga alla bilder så fort jag hade tagit dom. Med tiden lärde jag mig att andas, ta det lugnt och fatta beslutet om bilderna är bra eller dåliga efter jag har importerat dom i Lightroom eller Phototoshop. Nästan jämt gick det att rädda bilderna och de blev oftast bättre än tänkt. Nu har har jag  lärt mig att se bildens potential i kameran och jag har som regel att aldrig slänga en bild om det inte är faktiska fel (oskärpa, motivet blundar m.m)
 
I lördags fotade jag Lisa. Tidigare har  jag alltid jobbat med en ljuskälla men nu jag börjar utmana min fotostil och tar hjälp av flera ljuskällor ( det märker ni på mina senaste inlägg där jag har 2-4 ljuskällor).  Jag hade  på förhand bestämt mig att jag ska ta hjälp av det ljus som finns på plats (taklampor) för att skapa dynamik i bilden. Med mig hade jag också en beautydish för att få Lisa rätt exponerad. Trots väldigt mörk miljö oså blev dessa bilder magiska! De blev precis som jag hade tänkt mig efter att jag fått korrigera dom i Lightroom.
 
Så mitt tips, släng inte bilder  bara för att de inte blev som du hade tänkt dig. Ladda över dom på datorn och ge dom en omgång i ett redigeringsprogram. Om du ändå känner att du kan leva utan bilderna, tänk på vad som gick fel. Vad kunde du har gjort annorlunda? Vilka inställningarn funkade inte? Vad ska du prova till nästa gång? Sen är det fritt fram att radera dom för all framtid, som om de aldrig har existerat:)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Design by Tasnim