När det regnar så öser det...

Är inte det bara typiskt? Hela veckan har det varit så fantastisk väder och när vi ska fota utomhus så öser det. Inga rosa solnedgångar och svala vindar hade vi när vi skulle fota. Utan bara regn och temperaturen runt 10 grader. Brrrrr! Men skam den som ger sig! 
 
Jag har slutat att ta barn/familj och gravidfotograferingar eftersom jag prioriterar företagsuppdrag, men ibland när vänner frågar så kan man inte /vill man inte säga nej. Vem bättre att föreviga magiska ögonblick än en kompis?
I helgen frågade en mycket höggravid Mandana om jag kunde fota henne, hennes man och deras bebis i magen. Självklart kunde jag det och såg till att få bilderns lika magisk som om det vore en fantastisk solnedgång!
 
Tricket till att få bilderna sådär härligt somriga var att öka färgtemperaturen i Lightroom och med penseldrag skapa "överstrålning" eller ojämn ljus på bilden. Som om solljuset tittar fram. Brist på bättre ord så använder jag mina hemsnickrande begrepp. Men jag bjuder på en skärmdump på vilka verktyg som jag har jobbat mest med så kanske det blir mer begripligt vad jag menar.
 
Har ni frågor om hur jag gått tillväga så tveka inte att ställa frågor i kommentarerna så svarar jag så fort jag kan! 
 
 
 
 
Jag har rödmarkerat de verktyg jag har använt förutom exponering kontrast och kurva!
Här ser ni före-bilden som är ganska platt och grå.
 
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2.8 och min favvo Nikkor 50 mm f/1.8
 

RSS 2.0
Design by Tasnim