Barcelona!

Nu bär det av mot Barcelona med jobbet! Kameran följer med så räkna med bildbomb på måndagskväll! Såg precis väderprognosen det ska åska och blixtra två av fyra dagar... Just my luck! Åandra sidan vem litar på SMHI ;)


Porträtt Sahar

Innan bröllopet,som jag var på förra veckan, så fotade jag  Sahar. Knäppte ca 10 bilder på henne utanför festlokalen. Här ser ni 3 av bilderna!
 
 
Objektiv 50mm
ISO 400,1/100, f 3,5 

Leka leka

Att försöka hänga med i lek-svängarna med barn är nånting av de mest utmattande jag har varit med om! Vart får de all energi ifrån? Efter ca 30 min var jag helt utmattad i att hänga i klätterställen ochh rutschkana, men på köpet fick jag fina bilder i kvällsolen!
 
 
Objektiv Nikorr AF-S 50mm1:1.8.Alla bilder tagna med manuell inställning.
Bilder i solljus, ISO 200, 1/250, f.2,5
Skugga/moln: ISO 200, 1/125, f1,8 och f2,2
 
 

Bröllop II

I helgen var det bröllop med mycket glitter och glam! Jag tog med mig kameran och försökte mitt bästa att knäppa kort i mörkret. Lyckades fånga några golden moments:)
 
Nikorr Af-S 50mm 1:1.8
Manuell: ISO 1600, f1/20, f1,8  samt kamerablixt.
 

Summertime

I vintras åkte vi till Egypten, Gorgonia Beach, och jag hade precis köpt min första objektiv, Nikkor 50mm 1.8. Glad som få så knäppte jag kort på precis allt!
 
Suttit nu och redigerat semesterbilderna nu och det slog mig att det börjar bli aktuellt att boka vinterns semster. Förhoppningsvis blir det långsemester någonstans i Asien!
 
 
 
 
 

Följ med!

Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram? Där laddar jag upp bilder när jag är i farten. Bilderna hamnar sällan på bloggen så se till att lägga till mig om ni vill ta del av dagliga uppdateringar. Jag heter melodir på instagram!

 


Header shoot

Jag var tvungen att byta header illa kvickt! Så det blev bara att dra fram blixtrarna, skjuta undan lite möbler i vardgsrummet, rigga upp kameran på en stativ och leta rätt på fjärrutlösaren. Sen klickade jag av som bara den.  Resultatet ser ni så klart på headern men slänger med två extra bilder. 
 
 Nikorr 50mm AF-S1:1.8
Manuell: ISO 200, 1/125, f 6,5
1 softbox halvstyrka
 

Canon ftb QL

Jag har redan varit ute och fotat med analoga kameran, jag kunde inte hålla mig! Kan ju säga att jag har träningsvärk i handen eftersom den väger så mycket.
 
Jag åkte runt hela staden för att få roliga motiv att ta kort på. När jag tar filmrullen till fotobutiken visade sig att jag inte hade laddat filmrullen ordentligt i kameran så hela rullen var tom! Det var bara att börja om från början (suck). Gick hem läste på i manualen, ca 2 timmar,3 filmrullar  och otaliga tutrial på youtube senare har jag lyckats ladda filmrullen korrekt.
 
Det är betydligt mer arbete med analog kamera, man måste dubbelkolla exponeringen, fokus, skärpedjup etc på en gång. Med digitalkamera tar man alltid en testbild, kollar i skärmen hur det blir, korrigerar inställningarna och tar ca 20 likadana bilder. Men med analoga kameran funkar det inte riktigt så, 1-2 klick på varje motiv så får man nöja sig. Man vill ju inte ha 24 framkallade bilder på samma motiv! 
 
 
 
 
 

Det var en gång..

Dom här bilderna tog jag på Sahar i början när jag precis fått upp intresset för fotografering under 2009-2010 Bilderna skulle användas som produktbilder för en webbshopp jag drev en gång i tiden:) Sweet memories!
 
Minns att det var stekhet den dagen och vi höll på i flera timmar. Bilderna är tagna i området Industristaden i Uppsala. På den tiden använde jag standardlinsen man fick med kameran vilket var Nikkor 18-55mm F4.5-5.6. Det vill säga inte den mest ljuskänsliga och flexibela linsen, men om man leker runt med inställningar så lär man sig en hel del och kan få ut det mest ur linsen.
 
På  fredag ska jag möta upp Sahar igen för en legendarisk fotosession! Ska bli kul att få ta kort på människor istället för saker och ting som det har blivit en hel del av senaste tiden!
 
 
 

1971

Hittade den här skönheten på loppis idag! Tyvärr tillhör jag den generationen som aldrig tagit bild med en analog kamera så det här ska bli spännande!

Med kameran följde 50mm F1.8 objektiv och till det köpte jag en fast 135mm! Allt väger ett ton eftersom det är gjort av glas och metall. Men det är så det ska vara, då vet man att det är gedigna grejer. Nästa stopp blir en tvättäkta fotobutik för att köpa fotorullar.... Om man ens kan hitta såna nuförtiden. Självklart ska ni få se resultatet.


Lata dagar

Har fullt upp att njuta av semestern därför blir glesare mellan inläggen på bloggen.

Har suttit en del med bilderna från Moulin Rouge uppdraget. Ska försöka lägga upp en bild från dagen men vet inte om det är så bra idé förrän bruden själv har fått se bilderna:)

 
Tills vidare bjuder jag på random bilder på en stol! Spännande va?!! :P
Underbar vintage stol som jag såg hos min kusin. Placerade den på asfalten och fick dessa coola kontraster!
Nikon D40, Tamron 17-50mm f.2.8.
 

RSS 2.0
Design by Tasnim