Psssssssssssshhh..

...Hörde ni det där? Det var lite kreativitet som precis pyste ut. Idag tog jag mig i kragen och tog mig till studion bara för att låta kreativiteten flöda.Jag mår så himla bra av det! Det blev en massa olika stilar, men jag får ta det lite pö om pö. En annan favorit är min headerbild, den tog jag också idag! Visar den serien i ett annat inlägg. Men här kommer iallafall favoritserien.
 
Dom här bildern har jag tagit mot en svart bakgrund med paraplyblixt så det blev ganska hårda linjer. Älskar hårda skuggor! Sen har jag gjort bilden MATT svartvitt och lagt på lite brus så man får en känsla av en bild som är tryckt i en papperstidning.
 
 
Kamera: D800
Objektiv: 50 mmf/1,8
Inställningar: ISO 100, 1/160, f/4
 

Who run the world? GIRLS!

Det är få yrken (tycker jag) som man aldrig blir fullärd, fotografering är en sånt yrke. Därför är det ganska vanligt att man assisterar andra fotografer lite då och då bara för att utbyta kunskaper och få nya infallsvinklar. Det som är skönt är att man verkligen ser andra fotografer som kollegor  och inte konkurrenter, sånt gillar jag! Speciellt när det är tjejer som går ihop för att hjälpa varandra, då kan resultet inte bli nått annat än fantastiskt! Så idag var dags för mig att assistera Terese som har företaget Brandwold. Hon skulle fotografera ett bröllop i Täby.
 
Terese stötte  jag på på Facebook via en fotogrupp och idag var det första gången jag träffade henne, kändes som jag hade känt henne flera år! Det är det fantastiska med fotografering, man behöver inte ens känna varandra för att "våga" träffas. Man har en sak gemensamt och det räcker gott och väl. Det blev helt underbara höstbilder och  mellan varven passade jag på att ta lite Behind the Scene bilder.
 
Om ca 3 veckor ska Terese komma till min studio och hon ska få  lära sig och testa lite olika ljussättningar. Ja om det fortsätter såhär så kanske vi tar över fotovärlden;)
 
Vi var vid en magisk björkskog idag... Där ska jag fotografera fler ggr!
 

I do...

Det finns en sanning bakom ordspråket "en bild säger mer än tusen ord". Jag skulle kunnat skriva ett långt blogginlägg om hur det osar kärlek om Claudia och Karims när de är tillsammans, men jag gör inte det. Jag låter dessa bilder säga allt. 
 
Tack för jag fick fota er på er stora dag! 
 
 
Den sista bilden är något av en favorit. Den knäppte jag precis efter att jag tagit en gruppbild på herrarna. Fick lite James Bond/Men in Black vibbar av bilden..
Självklart så finns det ca 180 bilder till som är sjukt fina, men dom ska jag låta brudparet själva få njuta av. 
 
 

Grey

Nuförtiden har jag alldeles för lite tid att leka runt med min kamera och låta kreativiteten flöda. Men i tisdags fick jag ca 2 min över efter att jag hade fotat klart. Då tog jag tillfället i akt och frågade om jag fick leka runt med ljuset innan de var dags för kunden att packa ihop sina saker. Visst fick jag det! Då fick lite kreativitet pysa ut . Det här är mina favoriter från 2 minuters sessionen:)
 
Kamerainställningar: ISO 125, 1/160, f/8
Boom!
 
 
 

Backstage

Inte ofta någon tar kort på mig när jag är i action! Så idag blev jag extra glad när Mickan, som hjälpte till med stylingen under fotosessionen, tog några mobilbilder när jag är i min studio och jobbar:) Så jag bjuder på lite korniga och suddig backstage bilder från idag..

Notera att detta är mina "springa runt" skor.... Inte en fashion statement;)


I media

Nu tänkte jag starta en ny kategori i bloggen som heter " i media". Det är precis som det låter, det är en kategori som sammanställer mina bilder  som används i olika mediasammanhang såsom tidningar, webbshoppar, tv eller liknande. Alldeles passande nog tänkte jag ladda upp en skärmdump från webbutiken Merskal.se som gillade min lilla fotosession med Lisa häromdagen. Så de köpte bilden som de nu använder på sin startsida! Sånt gillas:)
 
 
 
 
 

Hej hösten!

Min almanacka har aldrig varit så kladdig och ifylld som nu. Den här hösten har jag bestämt mig för  att investera mer i mig själv som fotograf  och min fotostil. Därför har jag anmält till massvis av kurser, allt från barnfotografering, till kurser i Photoshop och modellfotografering. Kul!  Sedan är det massa fotojobb som väntar!
 
För att få någon typ av lugn mitt i all virr varr  så har jag hela helgen organiserat upp någon sort av arbetsyta som jag ska trivas i. Visserligen är ytan är fortfarande litet men det är bättre än ett enda stor kaos. Har försökt tänka lite ergonomisk också, så jag har köpt en enorm pilates boll som jag kan sitta på istället för en arbetsstol. Det ska vara bra för ens hållning och så får man bålträning på köpet. Inte bara blir jag en en bättre fotograf i höst men jag kommer också ha stans snyggaste mage :P
 
 
Nästa investering är ett större skrivbord och en iMac tror jag, men tills dess får jag nöja mig med min lilla hörna som är rätt så mysig:)
 
 
 

Väntar runt hörnet..

Finns så otroligt fina bilder från fotograferingen med Lisa sist. Jag väljer att lägga ut dom lite allt eftersom.
 
Den här bildserien får mig att tänka en ung kvinna på 40-50 talet som väntar på sin hemliga pojkvän som kommer att dyka upp runt hörnet vilken minut som helst. Tror att det är kombinationen av kappan, håret, Lisas sprudlande energi och självklart den svartvita filtret på bilden. I Love!
 
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Tamron 24-70 f/2,8
 

Black & White

Jag har fått en grej för svartvita bilder, de får gärna vara också lite dramatiska och skuggiga. Självklart kunde jag inte låta bli att göra dessa svartvita också! Bilderna är rykande färska från dagens fotosession med Lisa! Den här första bilden är min abosluta favorit från idag! Om man inte visste bättre skulle bilden kunna vara reklam för märket GUESS. 
Objektiv: Tamorn 24-70 f/2.8 Plats: Uppsala, VaksalaskolanKamerainställningar: ISO 1000, f3,5 1/200Kamera: D800 (JA jag har investerat i en fullformat kamera nu- ÄNTLIGEN! Första gången jag fotade med den idag! Så sjukt nöjd!)

Actions speaks louder than words

Så är det, handlingar säger mer än ord.  Det här paret är ett praktexempel på detta. Bara att titta på dom så blir man kär:)
 
Ni ska få se hela bildserien när den är klar. Men dessa är just nu mina favoriter från porträttfotograferingen!
 
Objektiv: Sigma 70-200mm f/2,8
Plats: Uppsala, Linnéträdgården
Kamerainställningar: Kommer inte ihåg men borde vara:  ISO 100, 1/400,  f3,5- 4
 
 

Allt om bröllop

Är jag jättetöntig om jag blir glad av att en bild som jag har tagit åt smyckesföretaget Pipols Bazaar har hamnat i tidningen Allt om Bröllop? Ja, förmodligen eftersom det är en vanlig produktbild, men det struntar jag i! Jag är SÅ GLAD!!!!!!!
 

Tänk att så enkla saker här i livet gör en glad, en bild i en tidning liksom! :)
 
 

Tjuvstartat!

Nu har House of Doris tjuvstartat sin webbshop. Jag tycker att ni ska ta en titt där omedelbart så ni förstår mängden av snygga kläder jag måste motstå varje vecka  för att inte bli helt bankrutt.
 
Jag har fått tillfälle att ge bort ett presentkort som ger 25% rabatt på ditt första köp hos www.houseofdoris.com. Vill du vara med i utlottningen  så ska du bara lämna en kommentar med ett giltig e-postadress.
 
Lycka till!
 
 
Dessa ärnågra av de härligheter jag plåtade idag! De  är redan redigerade och levererade!  Här är det snabba ryck:)
 
 
 

En liten hemlighet

Kommer ni ihåg bilderna på Milo? Här är slutresultatet från fotosessionen! Jag lovade också dela med mig hur jag hade ljussatt när jag tog dessa bilder. Hemligheten bakom dessa ljusa och mjuka bilder är inte dagsljus, utan en softbox som använts på ett annorlunda sätt. Resultatet blir supermjukt och ger illusionen av att det är en strålande morgon. Det som är bra med den här ljussättningen är att jag inte behövde oroa mig för att flytta på softboxen eftersom hela rummet funkade som en enorm softbox. Milo kunde springa runt precis som han ville och ändå få ett fint jämt ljus över hela ansiktet:)
 
Det här är mitt bästa fotoknep .... ever! 
 
 
 
 
 

Hemma är inte här..

Det har varit full fart senaste tiden med fotouppdrag men också på privat nivå, därav glesare uppdateringar på bloggen.
 
Min fina syster flyttade tillbaka till Sverige förra året efter att ha bott i Los Angeles i 17 år. Men nu iaugusti bestämde de sig för att flytta tillbaka. Hemma för henne är inte här i Sverige. Hon har velat fram och tillbaka mellan att stanna kvar i Sverige där hon är omringad av familjen eller åka tillbaka till det hon anser vara "hemma". Så en lång period har hon varit lite nere och konfunderad, men i samma sekund hon VERKLIGEN tog beslutet att flytta tillbaka fick hon tillbaka glimten i ögat och blev sprudlande glad igen!
 
Så ont som det gör i hjärtat att vara ifrån henne så är jag otroligt lättad att hon är lycklig igen. Ni vet hur man brukar säga om man verkligen älskar någon så vill man att de ska vara lyckliga oavsett hur ont det gör för en själv. För första gången i mitt liv så känner jag så på riktigt!  Man jag får se det på från det ljusa sidan också, nu har jag en anledning att åka till Californen varje år igen.. mer än vad de flesta kan säga;)
 
Jobbigast av allt är nog att vara ifrån syskonbarnen, speciellt 2-åriga Charlize. Hon får ju mitt hjärta att smälta varje gång hon ropar på mig, " Miiieeeelllo kom!"
 
 Hemma hos moster kan man hitta massa skoj, som en läppglans!
Ljus: Naturligt/spotlight
Objektiv: 50mm f/1,8
 
 
 

Sneak peak

Jag är så otroligt nöjd, glad och trött efter den här underbara dag som jag fick dela med Claudia och Karim. En intim och liten vigsel som fick mig att börja gråta när de skulle avge sina löften.
 
Vilken tur vi hade med vädret! Inte en enda droppe regn och dessutom sprack de tunga gråa molnen upp precis lagom till fotograferingen.
 
Egentligen borde jag sova nu när jag har tankat över bilderna till datorn men är alldeles för nyfiken för att kunna låta bli att leka runt med bilderna.  Mer bilder kommer när jag har levererat alla bilder till brudparet, men tills vidare får ni nöja er med en sneak peak.
 
Enjoy!
 
 
 

♪♫♪ Dam- dam- dar-aam ♪♫♪

Nu är det dags för bröllopsfotografering! Vädret verkar inte vara på vår sida eftersom det är gråmulet och det kommer att regna närsom helst. Så jag ska strax sticka iväg och hämta en vit bröllopsparaply ifall brudparet i all stress inte tänkt att man kanske behöver en sån om det skulle börja regna mitt i porträttfotograferingen:)
 
På Pinterest har jag hittat inspiration för olika poser! Här är några mina favoriter:
Bilder lånad www.pinterest.com.
 
 
 I min kameraväska hittar man idag:
 
Utrustning:
 • Nikon D7000
 • Sigma  70-200 f2,8
 • Tamron 17-50 f2,8
 • Nikon 50 mm f1,8
 • Nikon 18-105 f3,5-5,6
Ljuskällor ( ifall att vädret inte är på vår sida och vi behöver ta kort inomhus):
 • Hotshoe blixt med paraply diffiuser
 • Reflexskärm
 • Reflexskärms ärm
 • Stativ
Bra att ha!
 • Vit filt
 • Extra batterier i alla storlekar
 • Sax
 • Gaffatejp
 • Energibars för mig och brudparet. (Om energin bröjar tryta)
 • Redbull
 • Sist men inte minst.... bubbelvatten
Med andra ord, jag är välförbered -  Underbar känsla!
 
Wish me luck!!

RSS 2.0
Design by Tasnim