Änglarnas stad

Jovisst, jag lever! Det har varit ett virrvarr efter att Thailandsresan blev avbokad. Ibland går inte allt som man planerar. Det blev raka vägen att boka om biljetterna mot en mer bekantare ort - Los Angeles! Här har jag varit varje år sen jag var 16 år, ibland två gånger per år. Här har jag min kära syster. Sett det mesta staden har att erbjuda, ätit och shoppat det staden har att sälja. Det här är mitt andra hem. Men den här gången ska jag göra nått jag inte gjort tidigare - fotografera!
 
Allt som glittrar är inte....
Jag har redan styrt upp modellfotograferingar men jag tänkte också bjuda på hur staden är, på riktigt! Visst, här är det tjusigt, snygga människor och snabba bilar men det är bara en bråkdel av Los Angeles. Den "riktiga" livet är långt ifrån det man ser på filmer och dokusåpor. Allt som glittrar är inte guld nämligen;) Så följ med det närmaste 2 veckorna så ska jag berätta allt om staden - i bildformat.
 
Tidigare idag avnjöt en Boba. Vet du inte vad det är? Jag berättar det i ett inlägg längre fram:) Visst ser det spännande ut med små bollarna i min kopp? 

Inställd

Pga olika omständigheter är tyvärr min resa runt i Asien inställd i sista sekund. Men kollar redan på andra ställen jag kan fly till redan nu i veckan! 

Hörs snart igen! 

To the very end, its me & my boyfriend

Min fotostil
Jag är så glad att jag har hittat mitt sätt att fotografera par! Det är inte ofta jag känner "det här är min fotostil", men när det kommer till par så känner jag så. Jag vet EXAKT vad vill fånga på bild. Nämligen genuina känslor och spontana reaktioner.
 
Power-couple
När jag satt och redigerade dessa bilder satt jag och lyssnade på Beyonce & JAZY-Z  låtar som som de sjunger tillsammans som " Deja Vú" Bonnie & Clyde" "Crazy in love" och "Drunken in love". Behövde få den där boosten av ett power-par. Ni vet ett par som är stolta över varandras framgångar och stötar den andra när den går igenom svårigheter. Ja,  Beyonce & JAY-Z symboliserar det och det färgade mitt urval av bilder också! Dessa bilder genomsyrar  för mig också lekfullhet, kärlek, värme, trygghet och intimitet. Exakt så man ska ha det i en relation:)
 
Varsågoda! Här kommer ett bildregn med Yasmine och Monna! Fantastisk fina är dom tillsammans (jag  kom på mig själv att le genom hela mitt urvalprocess, tyckte att deras känslor kändes rakt igenom skärmen).
 
Fler bilder som inte kom med bloggen hittar ni på min hemsida www.melodifoto.se
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D800
Objektiv: Sigma70-200mm f/2.8 & Tamron 24- 70 f/2.8
Plats: Uppsala, Skarholmen
 

Bröllopskampanj!

Slänger upp min tids-och platsbegränsade erbjudande även här på bloggen! Bara 5 brudpar som får möjlighet att norpa åt sig att detta erbjudande. Dessutom gäller erbjudandet bara om man bokar fotograferingen mellan 10/2-28/2 (men man kan bestämma datum för plåtningen för ett senare tillfälle)! Kul det ska plåta alla bröllop i vår/sommar!
 
Som vanligt kunde jag inte bestämma mig vilken annons jag gillade bäst så jag lägger upp alla här! Haha!
Har du frågor, ja men tveka inte att maila mig:) Melodi@melodifoto.se
 
Aktuella prislistor och fler bilder hittar ni på www.melodifoto.se 
 
 
 

Blogg-hjärtat

Förra veckan publicerade jag dessa bilder och skrev hur jag hade gjort för att få till bilderna. Bilderna laddade jag även upp i en grupp på Facebook där det finns en blandad kompott av härliga fotografer. Snacka om jag blev så otroligt glad när jag såg att vissa hade fått nytta av mina tips och fick till så otroliga bilder.
 
Det värmer blogg-hjärtat nått oerhört och det är anledningen att jag fortsätter experimenterar för att sedan dela med mig av dem. Finns ni fler därute som har gett er på mina tips? Lämna gärna en kommentar med en länkt till era bloggar. Skulle vara så himla kul att se era resultat!
 
 
 FOTO: www.brandwold.se
 
 
 
 

Vinterbröllop Natali & Max

För ett par veckor sen hade jag jag ett vinterbröllopsfotografering. Det var strålande sol och SNÖ! Hur går det ihop liksom? Så ljuset var helt fantastiskt och snöflingorna skapade en underbar bokeh efffekt! Det var såndär magisk dag helt enkelt med Natali & Max!
 

Enklare än du tror

 
Visst var det ett bra tag sen jag laddade upp självporträtter? Då var det väl dags nu då?!
 
Billigt är bra
Dessa bilder har jag tagit hemma på kvällen runt 22 tiden. Det vill säga jag har ingen dagsljus till mitt förfogande och jag har använt mig av en billig hotshoe blixt som jag köpte för 2 års sen för 500kr. Att få bra ljus med blixtar handlar inte alls om priset. Man kommer rysligt långt med att veta hur man ska använda de olika ljuskällorna.
 
Ljuset studsar
Det vita skimret eller "suddiga" i förgrunden är ingen ljuseffekt, det är bara mina gardiner. Dom placerade jag riktigt nära linsen, då får man en känsla av motljus. Blixten som sitter på kameran har riktat uppåt mot mitt vita tak som studsar ljuset tillbaka och jag får dundermjukt ljus. Tada! Inte svårare än så. Sedan har jag självklart lagt på färgfilter i Photoshop och dragit i reglagen för att få rätt värme och känsla i bilden.
 
 
 
Ja, där satt jag och låtsades att det var en varm sommardag med blommor i håret. Som ni ser så har jag lindat gardinen runt objektivet för att få lite förgrund på bilden. Lampan till höger var också tänt, bara för att få lite lite ljus på håret, men den gav inte så mycke effekt som jag ville!
 
Mina inställningar:
Kamera:Nikon D800
Objektiv:Tamron 24-70 f/2.8
Inställningar:  f/4.5, ISO800, 1/80
 
En förklaring till mina lite annorlunda kamerainställningar.  
Bländare f/4.5: Pga att min fjärrutlösare var ur funktion fick jag använda kamerans självutlösare.  Det innebär att jag kan inte stå framför kameran samtidigt trycka på utlösaren. Så jag fick rikta fokuspunkten på gardinen, trycka av och hoppa in i bild. Kameran tog 4 bilder efter varandra. Den lilla proceduren gjorde att  jag hade väldigt svårt att spika skärpan på 2.8, Fick gå upp i bländartal för att få en bredare skärpeyta.
 
ISO 800: Tyckte den funkade bra utifrån mina förusättningar (mörkt rum) och krav (lite brus).
 
Slutartid 1/80: Jag valde denna slutartid av två anledningar:
1.Eftersom ljuset skulle bli för hård (få skuggor)  om jag drog på blixten för mycket  så fick jag nöja mig med att ha svag blixt därmed ganska mörkt rum.
2. Det mörka rummet gjorde att det krävdes högt ISO för att få rätt exponerad bild. Höga ISO tal försöker jag undvika eftersom jag vill ha så brusfria bilder som möjligt. Ett annat sätt att komma runt mörka miljöer är ju att ha långa slutartider. Jag valde lång slutartid  eftersom jag fotade med stativ.RSS 2.0
Design by Tasnim